Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLAN IZNIO KOLEGI MINISTRU

Genijalan plan? Ministru Ćoriću sinula ideja kako da napokon sazna koliko je cijepljenih po ministarstvima

Još jedan dan prepiranja oko cijepljenja na relaciji premijer - sindikati. Dok je njemu situacija banalna, oni smatraju da on priča nebuloze. Oporba poručuje da se od građana rade idioti, a jedan od ministara Tomislav Ćorić htio je provesti anketu o cijepljenima u liftu.

Premijer Andrej Plenković smatra da se djelatnici u tri sektora - zdravstvu, socijalnoj skrbi i školstvu moraju cijepiti u što većem broju i tvrdi da još nije čuo razuman argument onih koji se ne žele cijepiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna općina juršinci Na posljednjem su mjestu po broju cijepljenih u državi pa je načelnik odlučio: ''Rado ću platiti piće svakom našem stanovniku koji se odluči cijepiti''

U Sindikatu učitelja smatraju da premijer priča nebuloze, a to nije način na koji se razgovara s partnerima.

Iz oporbe upozoravaju da je prije obaveze cijepljenja potrebno nešto drugo, kako kaže SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović, treba uvesti obvezu prestanka pravljenja građana RH idiotima.

Za to vrijeme revolt prema cijepljenju samo je sve veći, a koliko je cijepljenih u državnim službama zasad nije posve jasno, a ono što je poznato ne izgleda baš najbolje. Primjerice, Ministarstvo zdravstva je na dnu ljestvice.

Brojke je konačno doznao i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. Cijepljena je tek polovica službenika, kao što je slučaj i u drugim ministarstvima.

Što radi Vlada dok raste revolt prema cijepljenju?

Ćoriću je sinula ideja: "Kolegi Aladroviću koji je na 6. katu predložio sam, a on je naravno odbio je jer je racionalan, da sjednemo u tri lifta kojima svi djelatnici ministarstava idu na posao da tu napravim anketu".

Pročitajte i ovo Martina Bolšec Oblak Cjepiva stoje u hladnjaku Što psiholozi misle o Vladinim apelima? ''Porukama o grobljima se sije strah koji samo može stvoriti kontraefekt''

U Banskim dvorima cijepljenih je najviše - 70 posto. Plenković opet podsjeća na poruku iz Europske komisije da je potrebno voditi primjerom i na tom tragu ističe da je zadaća ministara da motiviraju svoje službenike i dužnosnike.

No, prosjek cijepljenih u EU s dvije doze je 50 posto, a Hrvatska nije uspjela cijepiti toliko građana niti s jednom dozom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene