Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od danas na snazi nove mjere

Je li u Hrvatsku stigao deltakron? Capak otkrio i hoćemo li uskoro proglasiti kraj pandemije

U Hrvatskoj su od danas na snazi nove mjere. Raste broj zaraženih, a sutra bi trebalo biti poznato je li u Hrvatskoj zabilježen slučaj deltakrona.

Od danas ugostitelji mogu raditi do dva ujutro, dopuštena su okupljanja s većim brojem ljudi, a ukida se i samoizolacija za vrtićku djecu ako su u kontaktu sa zaraženim djetetom u skupini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Krunoslav Capak rekao je da u posljednjih desetak dana imamo porast broja zaraženih, a napomenuo je i da je varijanta BA2 varijanta dominantna u zapadnoj Europi. U roku od 24 sata bi trebale biti poznate i informacije je li u Hrvatskoj zabilježen i slučaj deltakrona.

"Završava peti val, a završava li pandemija, tek ćemo vidjeti. Postoje kriteriji kako se proglašava kraj pandemije, teško da ćemo mi u RH to skoro proglasiti bez WHO-a i drugih agencija koje se time bave, kao ECDC itd.", rekao je Capak.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene