Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Želimo dosljednost''

Ukidaju vikend-lockdown, a s njim i jednu od najneobičnijih odredbi na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Brisbanea u Australiji od danas izlaze iz lockdowna, a s njim se ukida i jedno od ''najsmješnijih'' COVID pravila na svijetu. Naime, od danas ne moraju više nositi maske dok su sami u automobilima.

Stanovnici Brisbanea sada mogu voziti ''bez maske'', odlučeno je istovremeno s ukidanjem dugotrajnog lockdowna. Neka će ograničenja ostati, ali ono kojemu se stanovništvo ismijavalo danima, vožnja ''s maskom'' - ukida se.

U ponedjeljak navečer prestaje vikend-lockdown u tom gradu, ali maske ostaju najnormalniji dio života još najmanje desetak dana. Stanovništvu je rečeno da su obvezne gdje god je to moguće, ali ih više ne trebaju nositi u vlastitom automobilu. To su pravilo stanovnici nazvali ''najsmješnijim'' na svijetu.

Australski Queensland u ponedjeljak nije zabilježio nijedan lokalno preneseni slučaj koronavirusa, na gotovo 19.000 testova. Time je povučena odluka o ograničenju kretanja koje je na snazi bilo tijekom proteklog vikenda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna velika razlika DNEVNIK.hr na božićnoj misi u Londonu, sreli smo i proslavljenog hrvatskog nogometaša: "Za ovo je maska kriva!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA PROTIV KORONE Bavarska uvodi strože mjere - napuštanje doma dopušteno samo uz opravdane razloge, ponegdje na snazi i policijski sat

Više od 2,5 milijuna stanovnika provelo je vikend u stanovima i kućama, a vlasti su se utrkivale testirajući svakoga tko je potencijalno bio u kontaktu s čistačem iz hotela koji je zaražen tzv. Britanskim sojem virusa.

Iz Queensland Healtha obrazlagano je kako je vozačima obvezno nošenje maske jer će svima pomoći ''dosljedan pristup''. "Želimo da nosite masku kad napuštate dom - na bilo koji način, iz bilo kojeg razloga", objavljeno je u subotu.

Ta je odredba izazvala salve reakcija na društvenim mrežama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene