Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izbori u subotu?

Nervoza na presici Stožera zbog pitanja o izborima. Božinović ironično poručio: "Hvala što pokazujete interes za zdravlje i živote hrvatskih građana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na presici Nacionalnog stožera ministar Davor Božinović odgovarao je umjesto Krunoslava Capaka, kojemu je postavljeno pitanje o izborima. Nije mogao sakriti nervozu na dodatna pitanja o tome kako će se provesti izbori.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Valentine Baus ravnatelju HZJZ-a Krunoslavu Capaku, šef Nacionalnog stožera ministar unutarnjih poslova Davor Božinović stao je za govornicu. ''Dopustite meni odgovor na to pitanje'', počeo je Božinović.

Pročitajte i ovo Davor Božinović I dalje samo do ponoći Božinović: "Situacija se nije poboljšala, odluka o radnom vremenu noćnih klubova će se produžiti" Davor Božinović Plan B? Božinović o legitimitetu Stožera: "Ne želim prejudicirati odluku, ali nećemo dopustiti da izgubimo kontrolu i popustimo pred epidemijom"

''O izborima odlučuje politika kad se raspusti Sabor, za organizaciju izbora je zaduženo Državno izborno povjerenstvo, a što se tiče Stožera, odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ono će dati svoje stručno mišljenje onda i ako bude pitano'', odgovorio je. ''Na tu temu nemamo više što odgovarati'', zaključio je.

Na dodatno pitanje da se objasni znači li to da će ljudi iz samoizolacije moći na izbore ili je došlo do promjene, ministar je malo zastao pa nastavio. ''Pravila koja postoje, postoje, to nije uopće pitanje koje u ovom trenutku možemo razgovarati jer izbori nisu raspisani, Sabor nije raspušten, a DIP se nije obratio HZJZ-u'', naglasio je Božinović.

Nervozni Božinović

Hrvoje Krešić s N1 televizije svoja je pitanja počeo porukom da neće imati veze s izborima i da se ministar Božinović može opustiti. Prvo je pitao Alemku Markotić misli li i dalje da su oni koji krše samoizolaciju bioteroristi, a Krunoslava Capaka je li se tada slagao s njom. Božinović je za govornicom dočekao pitanja valjda da provjeri tko na njih treba odgovoriti te je poručio da su svi opušteni, osobito kad je Krešić na presici. Nakon odgovora Markotić koje možete pogledati ovdje, novinar je ipak postavio jedno izborno pitanje potpredsjedniku Vlade Božinoviću. ''Razmišlja li se da izbori iznimno budu u subotu jer je nedjelja dan epidemiološki predviđen za dezinfekciju i nerad dućana jer bi to značilo veliku javnozdravstvenu opasnost?'' pitao je ironično. Božinović mu je zahvalio što pokazuje interes za zdravlje i živote hrvatskih građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene