Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moli skeptike da prime dozu

VIDEO Antivakser i otac troje djece danas nagovara ljude da se cijepe protiv COVID-a: "Ne želite završiti kao ja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
52-godišnji Andrew Pugh necijepljeni je otac troje djece koji je Božić proveo na jedinici intenzivne njege pozitivan na COVID-19. Donedavno antivakser, danas moli druge da se cijepe.

Andrew Pugh je proveo tri tjedna u Kraljevskoj bolnici Worcestershire nakon što se zarazio koronavirusom početkom prosinca. Njegovu djevojku liječnici su upozorili da ima 50 posto šanse za preživjeti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Slika nije dostupna Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

Na prepunom COVID odjelu respiratori su se vrlo često gasili nakon što bi oboljeli izgubili bitku za život. U jednom trenutku Pugh je jedva mogao jesti, spavati ili hodati.

Primao je kisik kroz masku za cijelo lice. Tijekom boravka u bolnici bio mu je dopušten samo jedan posjetitelj pa je sve informacije dijelio na Facebooku.

U jezivom videu koji je objavio na društvenim mrežama čuje se kako jedva govori dok zahvaljuje na podršci liječnicima i medicinskim sestrama te da se nada kako će uskoro vidjeti svoju obitelj.

"Nisam htio cjepivo, mislio sam da sam junak. Da nije bilo medicinskih sestara i činjenice da sam nepušač, ne bih bio živ. U bolnici su mi spasili život", rekao je Pugh.

Njegova obitelj i prijatelji bili su već u strahu od najgoreg. Nakon što se suočio sa smrću, 52-godišnji sakupljač otpada postao je gorljivi zagovornik cijepljenja.

"Kad umreš, tvojoj obitelji je slomljeno srce" 

"Kad umreš, tvojoj obitelji je slomljeno srce. Tada je kasno za promjenu mišljenja i cijepljenje", dodao je. "Ova bolest je stvarna i ljudi bi se trebali cijepiti", naveo je Pugh.

Premješten je s odjela intenzivne njege, ali ostaje na cjelodnevnoj potpori kisikom dok se oporavlja od korone. Gledao je kako su drugi oko njega umirali i priznao da je pogriješio ignoriranjem opasnosti koju korona nosi.

"Sretan sam što sam živ", rekao je. "Molim vas ljudi, cijepite se, ne želite završiti kao ja", jedna je od njegovih poruka.

Pugh je danas u stanju stajati samostalno iako još uvijek koristi kisik kao pomoć pri disanju. Iza njega je trotjedna borba za život.

Više od 150.000 slučajeva

Agencija za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva objavila je više od 150.000 slučajeva šest dana zaredom, dok je gotovo dva tjedna registrirano više od 100.000 infekcija dnevno, piše Daily Mail.

Najnoviji podaci pokazuju usporavanje broja hospitalizacija oboljelih od COVID-19 u Londonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene