Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke s kišom

'Zvali ste televiziju, neka vam ona sad popravi odvodnju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici najjužnije hrvatske županije, koja je tek preživjela poplave, opet muku muče s kišom.

Obitelji Zdilar iz Opuzena, čiji dom su novinari Nove TV posjetili krajem studenoga, kuća je opet posve poplavljena. No, pomoć od gradonačelnika ne stiže. Zdilari tvrde da ih je izbacio iz ureda riječima neka im televizija napravi odvod.

Pročitajte i ovo Ivo Matičević Foto: Dnevnik.hr) pronađen veći dio novca Policija munjevito uhitila pljačkaša banke iz Opuzena, ispostavilo se da se radi o - borcu za građanska prava Slika nije dostupna Nema ozlijeđenih Pljačka u Opuzenu: Usred dana ušetao u banku i natjerao zaposlenike da mu predaju novac

'Ja ne znam više što ću. Ja sam izgubila pamet i pamćenje', požalila se Mara Petrić Zdilar. Prije dvadeset dana, Mara je mogla računati na pumpu, koja je koliko toliko pomagala. Sada je pumpu morala vratiti na obližnje gradilište. Ona i njen suprug protiv vode bore se ručno.

Godinama traže rješavanje odvodnje

Vlaga je počela izbijati iz zidova, a električne instalacije se kvare Mara već godinama od gradonačelnika Opuzena traži da se konačno riješi odvodnja oko njene kuće. Nakon priloga Nove TV, tvrde Zdilari, Antu je gradonačelnik izbacio iz ureda. 'Rekao je: 'Zvali ste televiziju, neka vam televizija dođe i neka vam napravi. Ja neću ništa. Vaša stvar'', prisjetio se Ante.

U telefonskom razgovoru je gradonačelnik Ivo Mihaljević kazao kako će se odvod napraviti odmah nakon Nove godine te kako nije istina da se sukobio s Antom. Pred kamere Nove TV nije htio stati.

Božić u vodi

Počinju kiše, i posljednja obrana od vode su vreća s pijeskom. Vlaga je počela izbijati iz zidova, a električne instalacije se kvare. 'Sad kad počne padati kiša, sve će izvirati. Stavila sam još jedan tepih, kojeg mi je dao sin da nam bude toplije. No i on će se brzo natopiti vodom, a što ću onda', zapitala se Mara.

>> Sa svakom kišom kuća puna vode

Zdilari više ne znaju kome se obratiti. Za sedam dana je Božić, a oni će ga dočekati u vodi.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene