Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽDO podignulo optužnicu

Optužena: Ankica Mamić uzela HBOR-ov kredit za tvrtku, a obnovila si je stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ankicu Mamić, vlasnicu tvrtke IM&C, se tereti da je istu oštetila za 730 tisuća kuna jer je kreditom HBOR-a za adaptaciju poslovnog prostora uredila svoj privatni - stan.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv Ankice Mamić, vlasnice tvrtke IM&C za integralni marketing i komunikacije, i to zbog počinjenja kaznenog djela i zlouporabu položaja čime je tvrtku oštetila za 730.647 kuna. Mamić je poznata i kao bliska suradnica i prijateljica bivšeg potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.

Prema podacima koji su objavljeni na stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, hrvatsku državljanku (1959.) se tereti da je 14. rujna 2011. kao direktorica jednog trgovačkog društva podnijela jednoj banci, u ime navedenog trgovačkog društva, zahtjev za povlašteni kredit po jednom konkretnom programu zatraživši iznos od 700 tisuća kuna, s rokom otplate od dvanaest godina, i rokom počeka od dvije godine te kamatom od dva posto godišnje, u svrhu investicije (adaptacija poslovnog prostora tog trgovačkog društva u Zagrebu). Prema podacima koji su već otprije poznati, riječ je o kreditu HBOR-a za koji je Mamić aplicirala.

Viši inspektor Porezne uprave primio mito od 18.000 kuna!

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku Slika nije dostupna Linić branio Šegona Bauk: Nalaz DORH-a je dobra i očekivana odluka

Nakon što joj je banka odobrila kredit u traženom iznosu, Ankica Mamić je prema unaprijed stvorenoj namjeri, navodi DORH, od 23. studenog 2011. do 21. prosinca 2011.; koristeći svoje ovlasti direktorice novce od odobrenog kredita koristila za uređenje svog privatnog stana sve dok internom kontrolom nadležnog ministarstva nije otkriveno nenamjensko korištenje sredstava kredita.

Ankicu Mamić se tereti da si je na ovaj način pribavila nepripadajuću korist od 695 tisuća kuna oštetivši IM&C za iznos od 730.647 kuna u što je uključena i kamata koju je tvrtka prilikom povrata odobrenog iznosa kredita bila dužna platiti banci.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene