Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacili većinu navoda

Sud objavio odluku: Evo zašto moramo izručiti Perkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud je odbacio i navode Perkovićeve obrane da u Njemačkoj neće imati pošteno suđenje.

Županijski sud je objavio obrazloženje presude od srijede kojom se odobrava izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policajci nose Stanislava Zavadlava Nova nepravomoćna presuda Filip Zavadlav dobio 40 godina zatvora: Policajci na rukama odnijeli njegova brata Stanislava

U obrazloženju stoji kako bi odbijanjem predaje Perkovića bio povrijeđen sustav vrijednosti zaštite temeljnih ljudskih prava i suzbijanja i sprječavanja teškog kriminaliteta, jer se radi o teškom kaznenom djelu za koje je u državi izdavanja naloga zapriječena kazna doživotnog zatvora i čijim se sankcioniranjem štiti najviša vrednota društva – život čovjeka.

VIDEO Analiza Ivane Petrović: Zašto je važan slučaj Perković?

Sud je odbacio i navode Perkovićeve obrane da u Njemačkoj neće imati pošteno suđenje. Anto Nobilo je naime kazao kako je optužnica temeljena na lažnom iskazu Krunoslava Pratesa, a sud smatra kako kazneni postupak protiv Pratesa, koji je osuđen na doživotni zatvor, nije od važnosti za procjenu poštenog suđenja.

Sud je odbacio i navode o zastari, navodeći kako čak i u slučaju zastare slučaja ne znači da se tražena osoba ne mora izručiti, a cijelo obrazloženje možete pročitati ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene