Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel iz Dubrovnika

Župan Dobroslavić: Ne ukidajte podružnicu HZMO-a u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić pozvao je danas vladu da prihvati zahtjeve iz te županije i promijeni odluku kojom se ukida dubrovačka podružnica Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i pretvara u područi ured pod ovlasti splitske podružnice HZMO-a.

U priopćenju se ističe kako je posljednja odluka vlade o pretvaranju područne službe HZMO-a u područni ured "još jedan korak" prema pretvaranju Dubrovnika u provinciju, što žalosti.

Župan podsjeća na sastanak, koji je u Dubrovniku održan 30. srpnja, o gospodarskome, prometnome, geostrateškome i regionalnom položaju te županije te na izjavu s tog sastanka u kojoj se među načelima za postizanje njezina ravnopravnijeg položaja navodi da u Dubrovnik treba "vratiti sjedišta državnih institucija i podružnice Trgovačkog suda, Carine i Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje" i odustati od novih ukidanja ako su planirana.

"Vladi ne znači ništa jedinstveno stajalište cjelokupne društvene zajednice juga države, dakle i čelnika stranaka koji čine njezinu koalicijsku većinu u Saboru" ističe u priopćenju dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dodaje kako ih, iako ih začuđuje šutnja SDP-ovih zastupnika koji su glasovali za izjavu, još više začuđuje uporno protivljenje vlade svemu do čega je stalo velikoj, gotovo apsolutnoj većini stanovnika juga Hrvatske.

Zato, stoji u priopćenju, još jedanput pozivaju vladu da prihvati opravdane zahtjeve iz Dubrovačko-neretvanske županije i promijeni odluku kojim se ukida podružnica HZMO-a u Dubrovniku te da odustane od novih ukidanja sjedišta i podružnica ustanova u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODBACILI OPTUŽBE Iz ŽUC-a Dubrovnik odgovaraju na optužbe vijećnika: "Cesta Korčula-Račišće je cesta života" Slika nije dostupna NAJAVILI I PRIJAVU Dvoje vijećnika zbog krivotvorenja u projektu rekonstrukcije ceste traži ostavku dubrovačko-neretvanskog župana Dobroslavića. Županija: "Nastavljamo s projektom

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene