Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPORAVLJA SE

Župan Tomašević u bolnici, supruga mu želi brz oporavak "ako je doista bolestan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan kojeg je supruga prijavila zbog nasilja, već se nekoliko dana nalazi u požeškoj bolnici.

"Zdravstveno stanje Alojza Tomaševića je dobro, puno bolje nego što je bilo kod njegova dolaska. U svakom slučaju, oporavlja se", potvrdio je za Novu TV primarijus Ljubo Begić, rukovoditelj kirurške službe Opće županijske bolnice Požega. 

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Slabost i nesigurnost Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava, Andrej Plenković Iz minute u minutu "Jamčim da debatni klub gubitnika neće doći do 76 ruku. Nema šanse": HDZ i DP postigli dogovor ili se neki prerano hvale?

Begić nije htio reći od čega požeški župan Tomašević boluje pozivajući se na zaštitu prava pacijenata. "Leži na jednom od kirurških odjela", sve je što je htio reći na tu temu. 

Mara Tomašević, supruga požeškog župana koja ga je prijavila zbog nasilja, poručuje da mu želi brzo ozdravljenje ako je doista bolestan, no ne vjeruje potpuno u to. "Moćni su oni. Ja sam toliko pregrmila i toliku sramotu pretrpila samim tim što sam izašla u javnost, da se više ničega ne bojim", kaže Mara Tomašević, dodajući da ne vjeruje premijeru Andreju Plenkoviću koji kaže da njezine mailove nije pročitao

Potvrdila nam je da je i sama još uvijek članica HDZ-a iako je lani tražila da je brišu iz članstva. "Tad sam rekla da ne želim biti dio te lopovske korumpirane stranke", kaže Tomašević. 

Njezin se suprug od izbijanja skandala nije pojavljivao u javnosti. Oglasio se tek priopćenjem u kojem negira da je fizički zlostavljao suprugu.

Problematičan stranački ogranak

Nakon što je župana Tomaševića supruga prijavila zbog nasilja reagirao je i HDZ koji je raspustio stranački ogranak požeško-slavonske županije, a Plenković je Tomaševića pozvao da podnese ostavku

Stranka sada ima šest mjeseci za osnivanje novog ogranka, a do tada HDZ u požeško-slavonskoj županiji vodi Željko Glavić, ravnatelj bolnice u koju je Tomašević zaprimljen. 

Da se radi o jednom od problematičnijih ogranaka vladajuće stranke, svjedoči i podatak da je predsjednik ogranka bio Franjo Lucić (još je uvijek naveden kao predsjednik na službenim stranačkim stranicama), koji je zbog afere s pokušajem podmićivanja novinara Drage Hedla podnio ostavku na sve funkcije u HDZ-u. 

Više o cijelom slučaju pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene