Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktor MOL-a

Hernadi o sukobu MOL-Ina: To nije spor između država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi, za kojim je Hrvatska raspisala međunarodnu tjeralicu, u Budimpešti je komentirao sukob oko upravljačkih prava u Ini.

Mađarski sukob s Hrvatskom o udjelu u Ini tiče se korporativnog upravljanja, a nije riječ o međunarodnom sporu oko državne kontrole energetskih firmi, rekao je u srijedu predsjednik uprave mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi za američku televizijsku mrežu CNBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šef mađarskog MOL-a Hernadi: Nismo spremni na pregovore oko upravljanja Inom Slika nije dostupna Što s 49,1 posto udjela? MOL odgovorio Vladi: Prodaja Ininih dionica tek je jedna od opcija

Govoreći za CNBC iz Budimpešte, Hernadi je naglasio da problem oko MOL-ovih upravljačkih prava u Ini nije 'spor između država' već oko korporativnog upravljanja u tvrtki.

>> MOL odgovorio Vladi: Prodaja Ininih dionica tek je jedna od opcija

'Neki ljudi u tvrtki i u vladi žele da Ina radi po državnom modelu što znači da kompanija radi na temelju kratkoročnih, a ne dugoročnih ciljeva - koji čine tržišni model i koji su ključni', rekao je Hernadi.

MOL ima 49,1 posto dionica Ine, a hrvatska vlada 44,84.

Protiv predsjednika uprave MOL-a Hernadija Hrvatska je raspisala crvenu Interpolovu tjeralicu i europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je dao mito bivšem premijeru Ivi Sanaderu kako bi MOL dobio upravljačka prava u Ini.

MOL je početkom mjeseca objavio kako je ovlastio odbor izvršnih direktora da započnu s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u Ini nekoliko sati nakon što je završen drugi krug pregovora između hrvatske vlade i MOL-a o međusobnim odnosima u Ini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene