Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenuo pogrešnom rutom

NOVI INCIDENT NA NEBU Može li ovo objasniti misteriozni nestanak leta MH370?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz zrakoplovne kompanije napominju kako je pilot ovog zrakoplova reagirao na vrijeme, kada je uočio da ne ide sve po planu.

Na sam Božić, zrakoplov Malaysia Airlinesa poletio je iz Novog Zelanda za Kuala Lumpur, a nakon samo osam minuta provedenih u zraku, pilot Airbusa A330 naglo je skrenuo prema jugu. Bio je zabrinut zbog činjenice da se zrakoplov kreće prema Australiji, a ne prema Malezijskom glavnom gradu te je kontaktirao kontrolni centar.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing otpao poklopac motora Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Nakon dogovoranja s kontrolnim centrom u Aucklandu, pilot je dobio naputak kojom rutom se mora kretati. Bila je to drugačija ruta od one koju je na početku dobio, a iako nije bilo opasnosti za putnike, istraga je u tijeku.

'Plan letenja kojeg je odobrila zrakoplovna kompanija bio je malo drugačiji od rute kojoj se pilot nadao', rekao je glasnogovornik te dodao kako je istraga, koja će utvrditi zbog čega je došlo do nesporazuma, u tijeku.

Samo prošle godine, 577 članova posade i putnika na različitim letovima Malayisa Airlinesa izgubilo je život. Nakon što je 8. ožujka 2014. godine netragom nestao, počela je opsežna potraga za zrakoplovom Malaysia Airlinesa koji je letio iz Kuala Lumpura za Peking, a nakon samo pola sata provedenih u zraku, zrakoplovu se gubi svaki trag.

Do sada nitko nije odgonetnuo kako je zrakoplov nestao, no najnoviji incident na nebu, mogao bi objasniti ovaj misterij. Zrakoplov na letu MH370 iz Kuala Lumpura za Peking je nestao, dok je MH17 u lipnju srušen od strane ruskog projektila iznad Ukrajine.

Promjena u ruti kod ovog božićnog leta dogodila se zbog lošeg vremena i jakog vjetra, što je izuzetno česta pojava na ovom području. Iz zrakoplovne kompanije napominju kako je pilot ovog zrakoplova reagirao na vrijeme, kada je uočio da ne ide sve po planu. Nadaju se da će istraga utvrditi točne razloge zbog čega je došlo do nesporazuma, što bi pomoglo i u razumijevanju nestanka zrakoplova na letu MH370 na kojem je bilo 227 putnika i 12 članova posade, prenosi Mirror.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene