Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva požara

Kanaderi od jutros opet u zraku zbog požara u Jagodni i Krupi-Zrmanji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne snage Oružanih snaga RH od ranih su jutarnjih sati angažirane u gašenju dva požara u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji.

Požar na lokaciji uvale Jagodna na Hvaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kojeg su tijekom jučerašnjeg popodneva gasila četiri kanadera ponovno se aktivirao te je od 6 sati na požarište upućen još jedan kanader koji je nakon nepuna dva sata djelovanja požar stavio pod nadzor, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Slika nije dostupna TRI KANADERA Vatru na Svilaji gasi šest protupožarnih aviona

Drugi požar na lokaciji Krupa-Zrmanja u Zadarskoj županiji na kojem su također jučer djelovale zračne snage od jutros se opet razbuktao te ne ovom požaru trenutno djeluju po jedan airtractor i kanader.

Od početka ovogodišnje Protupožarne sezone koja je započela 23. lipnja, do 9. kolovoza zračne snage baze iz Zemunika bile su angažirane na 117 požarišta (30 u Šibensko-kninskoj, po 26 u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj, 24 u Zadarskoj i 11 u Istarskoj županiji).

Zračne snage gasile pet požara

U 48 dana ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su do 9. kolovoza 2015. sveukupno provele oko 1050 sati u akcijama gašenju požara, odnosno puna 43 dana u zraku, pri čemu su izbacili oko 35.500 tona vode. Također, helikopterske posade prevezle su i oko 300 zemaljskih vatrogasaca do požarišta te oko 17 tona vatrogasne opreme.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene