444645
444645
444645
444645
444645

Zračne snage i jutros upućene na požarište u Cetinskoj krajini

  • , 27.07.2016., 10:11
  • Autor:
  • komentara

Iako su i jučer bile angažirane u gašenju požara na lokaciji Plišivica-Zelovo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, zračne snage su u srijedu od ranog jutra ponovno upućene na požarište na istoj lokaciji.

 
 
 
 
Kanaderi uzimaju vodu za gašenje požara u Slanom (Foto: Ivo Cagalj/Pixsell)
Kanaderi uzimaju vodu za gašenje požara u Slanom (Foto: Ivo Cagalj/Pixsell)

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne Zemunik u srijedu su od ranog jutra upućene su na gašenje požara na lokaciju Plišivica-Zelovo u Cetinskoj krajini u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Radi se o požaru u čijem su gašenju i jučer bile angažirane zračne snage, a danas ponovno gase požar s s jednim Canadairom CL-415 i dva Airtractora AT-802.

Na jučerašnja tri požarišta (Staro selo Jesenice kod Omiša, Slano, Plišivica-Zelovo u Cetinskoj krajini) zračne snage izbacile su više od 400 vodenih bombi, odnosno više od 2000 tona vode te je ovo do sada bio najveći angažman zračnih snaga u jednom danu u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju na 35 požarišta (11 u Šibensko-kninskoj, devet u Splitsko-dalmatinskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj i sedam u Zadarskoj županiji).

Sveukupno su kroz 37 dana trajanja protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze ostvarile više od 2000 letova i 250 sati naleta (punih 10 dana) u gašenjima požara, pri čemu je izbačeno više od 10 000 tona vode.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se