442415
442415
442415
442415
442415

Zračne snage HRZ i PZO ugasile požar kod Drniša

  • , 05.07.2016., 16:20
  • Autor:
  • komentara

Zračne snage gasile su peti požar od službenog početka ovogodišnje protupožarne sezone 20. lipnja.

 
 
 
 
Zračne snage HRZ i PZO ugasile požar kod Drniša (Foto: MORH)
Zračne snage HRZ i PZO ugasile požar kod Drniša (Foto: MORH)

Dva protupožarna aviona Canadaira i jedan Airtractor iz Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne Zemunik gasili su tijekom prijepodneva požarište u blizini naselja Širitovci kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

Djelovanje Canadaira bilo je ključno u gašenju požara, dok je Airtractor upućen prvenstveno zbog saniranja opožarenog područja kako ne bi došlo do ponovnog izbijanja vatre, navodi MORH u priopćenju.

Jedan od pilota posade na Canadairu bojnik Tomislav Vacenovski naglasio je kako se radilo o požaru koji je zahvatio travu i nisko raslinje. S Canadairima koji su uzimali vodu na Visovcu požar je ugašen za dva sata, a ukupno je izbačeno 36 vodenih bombi.

MORH navodi da je ovo je peti požar na kojem su djelovale zračne snage od službenog početka ovogodišnje protupožarne sezone 20. lipnja.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se