Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već peti u sezoni

Zračne snage HRZ i PZO ugasile požar kod Drniša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne snage gasile su peti požar od službenog početka ovogodišnje protupožarne sezone 20. lipnja.

Dva protupožarna aviona Canadaira i jedan Airtractor iz Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne Zemunik gasili su tijekom prijepodneva požarište u blizini naselja Širitovci kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..." Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

Djelovanje Canadaira bilo je ključno u gašenju požara, dok je Airtractor upućen prvenstveno zbog saniranja opožarenog područja kako ne bi došlo do ponovnog izbijanja vatre, navodi MORH u priopćenju.

Jedan od pilota posade na Canadairu bojnik Tomislav Vacenovski naglasio je kako se radilo o požaru koji je zahvatio travu i nisko raslinje. S Canadairima koji su uzimali vodu na Visovcu požar je ugašen za dva sata, a ukupno je izbačeno 36 vodenih bombi.

MORH navodi da je ovo je peti požar na kojem su djelovale zračne snage od službenog početka ovogodišnje protupožarne sezone 20. lipnja.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene