Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s vatrom još traje

Zračne snage angažirane na požarištima na Dinari i kod Gračaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika u petak su u popodnevnim satima angažirane na dva požarišta, na Dinari i kod Gračaca, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Na najnovijem požarištu Srb-Gračac, koje je dosta prostrano, djeluju jedan Canadair i dva Airtractora dok na Dinari i dalje traje borba za obuzdavanje vatrene fronte i trenutno su na tom požarištu po jedan Canadair i Airtractor. Prethodno su zračne snage bile aktivne i na požarištima Kistanje i Đevrske, navodi MORH.

Pročitajte i ovo U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 156 požara: 60 u Šibensko-kninskoj, 50 u Splitsko-dalmatinskoj, 35 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji.

Zračne snage u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1300 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 40.000 tona vode te je do požarišta prevezeno 213 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode, navodi se u priopćenju. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene