Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati prijete i generalnim štrajkom

Zračna luka Zagreb u petak zatvorena zbog štrajka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračna luka Zagreb u petak će između 11 i 16 sati jednostavno stati s radom. Radnici su najavili štrajk.

Koordinacija sindikata Zračne luke Zagreb početkom mjeseca predala je Upravi Zračne luke Zagreb zahtjev za pokretanje postupka mirenja. Kako on nije uspio, sindikati su krenuli u štrajk, a kao razlog navode navode neprihvaćanje izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za Zračnu luku Zagreb.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Slika nije dostupna Prizemljeni avioni ŠTRAJK NA PLESU U četvrtak cjelodnevni štrajk zaposlenih

Sindikati upozoravaju da ukoliko Uprava ne udovolji njihovim uvjetima, onda u ponedjeljak počinje generalni štrajk, koji će trajati svaki dan i do ispunjenja uvjeta.

To naravno znači da bi svi putnici zračnim linijama mogli ostati 'nasukani', jer zbog štrajka, ukoliko se u petak ne nađe rješenje, Zračnom lukom Zagreb neće prometovati.

Sindikati su se na štrajk odlučili referendumom, koji je podržalo 98 posto radnika. Na referendum je izašlo oko 80 posto od ukupno 1.100 radnika zračne luke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene