Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Vlade

Zračna luka zvat će se 'Franjo Tuđman'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da zagrebačka zračna luka dobije ime po prvom hrvatskom predsjedniku - 'Zračna luka Franjo Tuđman'.

Radi učinkovite provedbe reformskih mjera za unaprjeđenje sustava javne uprave Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o osnivaju triju povjerenstava - za modernizaciju sustava javne uprave, za razvoj ljudskih potencijala u javnoj upravi, te za informatizaciju javne uprave.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..." Zoran Milanović, Oleg Butković Prepucavanje se nastavlja Butković Milanoviću: "Zorane, pustio sam ti goluba i još čekam''

Na čelu Povjerenstva za modernizaciju javne uprave bit će ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović, Povjerenstvo za razvoj ljudskih potencijala u javnoj upravi vodit će ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, a na čelu Povjerenstva za informatizaciju javne uprave bit će ravnatelj CARNET-a Zvonimir Stanić.

"Učinkovita reforma javne uprave jedan je od strateških ciljeva Vlade", naglasila je Jurlina Alibegović.

'Zračna luka Franjo Tuđman'

Vlada je također odlučila da zagrebačka zračna luka dobije ime po prvom hrvatskom predsjedniku - 'Zračna luka Franjo Tuđman'.

Ugovorom i njegovim izmjenama i dopunama o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Hrvatske i koncesionara Međunarodne zračne luke Zagreb d.d., Vlada kao davatelj koncesije ima pravo na određivanje imena zračne luke.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u tom je smislu pokrenulo proceduru i dobilo potporu obitelji Tuđman, a dobivena su pozitivna mišljenja i od Grada Zagreba, Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

Resorni ministar Oleg Butković pritom je izvijestio da radovi na novom terminalu zagrebačke zračne luke dobro napreduju pa će prva faza biti gotova u prosincu ove godine, a u funkciji će biti u za otprilike godinu dana, kad se dobiju sve potrebne dozvole.

MUP-u je Vlada odobrila nešto više od 1,6 milijun kuna za podmirenje troškova vezanih za zbrinjavanje migranata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene