Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanovićeva poruka

'Zločini u Jasenovcu počinjeni su u ime režima i 'države' koji nemaju veze s hrvatstvom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon komemoracije žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA) RH u suradnji s Antifašističkom ligom Hrvatske na Facebooku se oglasio i Zoran Milanović.

'Zločini u Jasenovcu počinjeni su u ime režima i 'države' koji nemaju veze s hrvatstvom. Ne smijemo nikad zaboraviti zlo koje je ovdje učinjeno i dopustiti relativizaciju Jasenovca i žrtava. Odobravanje politike relativizacije ustaškog režima je i moralno bijedno i štetno za Hrvatsku. No pasaran!', napisao je na svojem Facebook profilu Zoran Milanović nakon komemoracije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Jasenovcu Komemoracija u Jasenovcu Plenković potvrdio da HDZ pregovara s Domovinskim pokretom i manjincima Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... "

 

Više od dvije tisuće okupilo se prigodom komemoriranja obljetnice proboja jasenovačkih logoraša. Na komemoraciji je govor održao bivši predsjednik RH i počasni predsjednik SABA-a Stjepan Mesić.

Na komemoraciju je došao i bivši predsjednik RH Ivo Josipović, a uz Zorana Milanovića došli su i brojni SDP-ovi saborski zastupnici - Milanka Opačić, Igor Dragovan, Mirando Mrsić, Predrag Matić, Siniša Varga i drugi. Bili su tu i zastupnik Laburista Jaroslav Pecnik, zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi i drugi.

Sudionici komemoracije okupili su se ispred Memorijalnoga muzeja Spomen područja Jasenovac, pridružili se povorci prema spomeniku 'Cvijet' te položili cvijeće. Vijence su položila također i izaslanstva Rusije, SAD-a, Srbije i Novog Zelanda.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene