Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Trogiru

MILANOVIĆ O PREOBRAZBI HDZ-A 'Neuvjerljivo je to'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narodna koalicija (SDP, HNS, HSS, HSU) u subotu je u Trogiru, u kojemu i ove turističke sezone vladaju ogromne prometne gužve, obećala građanima da će, pobjede li na rujanskim parlamentarnim izborima, poboljšati komunalnu infrastrukturu, dok je predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio kako će novi most kopno-Čiovo otvoriti još ove godine.

Milanović je Trogiranima obećao kako će sljedeće ljeto imati brži protok prometa, bolju komunalnu infrastrukturu, odvodnju i kanalizaciju, što će, uvjeravao je, povećati vrijednost njihovih nekretnina i imovine.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija" Nada Murganić osudila izjave Zorana Milanovića Žestoke kritike Zajednica žena HDZ-a osudila Milanovićeve izjave: "Seksizam i omalovažavanje okosnica su njegova djelovanja"

Pritom je podsjetio da je upravo njegova vlada pokrenula gradnju novoga mosta i pristupnih cesta, potpisavši ugovor s izvođačima vrijedan 129,5 milijuna kuna, koje će u 85-postotnom financirati fondovi EU.

"Mi smo otvarali ove radove. Doduše, nismo ih otvarali ceremonijalno, uz asistenciju Fimi medije. Došli smo kada su radovi već počeli i računali smo da će biti gotovi do kraja ove godine. Nadam se da je aktualna vlada vodila računa da se to ispoštuje", rekao je Milanović u svom obraćanju građanima uz gradilište novoga mosta.

Predstavljajući koalicijski program Siguran smjer za infrastrukturni i prometni razvoj Hrvatske, bivši SDP-ov ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio je da će s pobjedom Narodne koalicije jačati komunalni standard Trogirana.

"Riješit ćemo lokalna zagušenja i poboljšati lokalnu komunalnu infrastrukturu te izgraditi 50-ak kilometara i 260 kilometara željezničkih pruga sredstvima EU fondova. Infrastrukturu treba planirati i koordinirati, a to može samo vlada koja ima siguran smjer", istaknuo je Hajdaš Dončić te pozvao građane da glasaju za Narodnu koaliciju, za ljude koji osjećaju bilo naroda.

O preobrazbi HDZ-a

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je na upit novinara, odbacio mogućnost preobrazbe HDZ-a s obzirom na novoga predsjednika stranke (Andreja Plenkovića) i činjenicu da na stranačkim kandidacijskim listama više nema Božidara Kalmete, zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra, optuženog da je sa svojim suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki.

"Nisam bio osoban, pa neću biti ni sada prema najnovijem predsjedniku HDZ-a, ali neuvjerljivo je to", rekao je Milanović.

Ocijenio je i da će na predstojećim izborima "biti zafrkano" jer HDZ i njegove partnere ne treba podcijeniti.

"Pozivam građane da izađu na izbore i zauzmu siguran smjer. Vrijeme je za dosadne godine, mirnu i sigurnu plovidbu, bez rata i '41.", istaknuo je predsjednik SDP-a.

Na predstavljanju Trogiranima bio je i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak koji je ustvrdio kako "populisti i demagozi uzimaju glasove liberalno-lijevom centru na izborima, a na kraju redovito završavaju u korupciji". Nemojmo dozvoliti nove eksperimente, poručio je Vrdoljak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene