Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike na Lex Perković

Zoran Milanović: U HDZ-u imaju nečistu savjest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik SDP-a Zoran Milanović odgovorio je na kritike da je s Lex Perkovićem htio zaštititi Josipa Perkovića i Zdravka Mustača od izručenja Njemačkoj.

Zoran Milanović rekao je da ni on ni SDP nemaju veze s tim ljudima, ali da ih je netko iz HDZ-a godinama štitio.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Tvrdi i da Lex Perković nije naštetio Hrvatskoj. Na pitanje treba li deklasificirati arhivu Saveza komunista Hrvatske čiji je pravni sljednik SDP, odgovorio je da ne zna o čemu je riječ.

'Ja bih sve te ljude da mogu procesuirao. Da ne kažem pohapsio, to je gruba riječ. Oni sa SDP-om nemaju veze, s HDZ-om nažalost imaju strašno puno veze i od tud ta grižnja savjesti i nečista savjest i pokušaj da se to makne iz Hrvatske pod svaku cijenu. Ali gledajte, došlo je 10 dana od dolaska navodno nove snage u HDZ i ne mogu se izvući iz te košulje u kojoj žive', rekao je Milanović.

Na sve su reagirali i u HDZ-u. 'S Lex Perkovićem, a time i zaštitom komunističkih zločina cijele jedne epohe državnog komunističkog terorizma kad je to raskrinkano na temelju presude suda u Munchenu, on bi se trebao povući iz politike i dati ostavku', rekao je Vladimir Šeks.

'Izuzetno važno da se utvrdi povijesna istina i da se kao društvo suočimo i s onim činjenicama koje su naštetile i učinile hrvatski narod da pati i tijekom totalitarnih sustava', rekao je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene