Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Rat je gotov

'Što znači Domovinski rat, protiv koga - protiv vjeverica, Srba, islama...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović u nedjelju je bio u Kastvu, na otvaranju manifestacije 'Bela nedeja'.

Zoran Milanović je komentirao najave HDZ-a da će smanjiti PDV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Izradili stručnjaci' 5+ HRVATSKA Kampanja HDZ-a kopija srpskog NDP-a? Slika nije dostupna Parlamentarni izbori 2015 'Naši kandidati znat će se postaviti prema revolucionarnoj ekstremnoj desnici'

"Ako netko kaže da će povećati sva moguća socijalna davanja, a mjesec dana prije toga je govorio o dolini suza i bolnim rezovima, upada u totalnu kontradikciju sa svakom sljedećom rečenicom. A onda njihov ekonomski strateg izjavi da će smanjiti PDV. Pitam se misle li davati svoj osobni novac za te stvari? Imaju sigurno više novaca nego ja i svi moji suradnici. Ne znam odakle, ali to im neće biti dovoljno za 1000 eura za svako rođeno dijete. Ako oni daju za to 1000 eura mi dajemo 8.500 kuna", rekao je.

Milanović je, spominjući i HDZ-ove najave povećanja mirovina za pet posto, ustvrdio da to nije ozbiljno državničko ponašanje.

'Ne grlim se sa sumnjivim tipovima koji su 90-ih godina bombardirali Hrvatsku'

Naveo je da sad "politička nacija u Hrvatskoj može izabrati između dviju mogućnosti. Kuća je dovoljno velika za sve, ali može biti samo jedna Vlada.

'Mi nudimo stabilan rast, realne mogućnosti, nismo ništa veliko obećavali, a sad se počinju događati male velike stvari polako", istaknuo je.

Osvrnuo se na, kako je rekao, "HDZ-ovo pozivanje na Domovinski rat", izjavivši da su to "apsurdi i sulude poruke".

"Što znači Domovinski rat, protiv koga, protiv vjeverica, Srba, islama. To me brine u ovoj kampanji, to je duboko nezdravo za Hrvatsku", kazao je. Milanović je. Dodao je kako je rat gotov i da to kažu "svi pametniji ljudi u Hrvatskoj, a posebno oni koji su vodili rat", ustvrdivši da ga nisu vodili ni on niti Karamarko.

Hrvatska spremna na moguće mađarsko zatvaranje granica

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li Hrvatska spremna na moguće Mađarsko zatvaranje granica, kazao je da jest, ali da to zatvaranje neće funkcionirati.

"Mi nismo narod koji je odrastao u žici, nadam se da će i drugi shvatiti da žica nije rješenje a Hrvatska će se pobrinuti za svoje interese", dodao je.

"Nadam se da nas neće natjerati da i mi gradimo neku ogradu, jer to je krajnje rješenje svih krajnjih rješenja, kad ste okruženi ljudima koji ne razumiju ni prošlost ni sadašnjost i pozivaju na zaštitu od islama. Neka se vrate u 11., 12. ili 14. stoljeće. Barem mi u Hrvatskoj to znamo jer smo uvijek bili na granici i znamo što opasnost jest, a što nije. Ovo nije opasnost, neka nas ne brane od toga, njihova nam pomoć ne treba", rekao je premijer.

Na pitanje što očekuje u 8. izbornoj jedinici, Milanović je kazao je da - očekuje pobjedu.

Zoran Milanović je sudjelovao na otvaranju tradicionalne manifestacije Bela nedeja u Kastvu, koja se organizira svake prve nedjelje u listopadu povodom autohtonog mladog vina belica.

Na otvaranju je podsjetio na slogan Hrvatske čitaonice osnovane u Kastvu, koji glasi "Složimo se". Potrebno nam je zajedništvo da završi rat i počne dugi domovinski mir, rekao je Milanović.

Kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović podsjetio je da tradicija Bele nedeje traje dulje od sedam stoljeća, dodavši kako je riječ o najvećem kastavskom blagdanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene