Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ponude SDP-a

Milanović Petrovu poslao jasnu poruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović i u nedjelju je još jednom ponovio kako njegov prijedlog Boži Petrovu da prihvati mjesto predsjednika Sabora i dalje stoji.

Premijer Zoran Milanović, ponovio je i u nedjelju kako njegov prijedlog Boži Petrovu i dalje stoji, te dodao kako ga na to da prihvati sigurno nitko neće prisiljavati. U međuvremenu je SDP odgovorio na prijedloge MOST-a.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba

'Mi smo svoj prijedlog dali javnosti na uvid. Naravno naš je program veći od toga. To što je MOST tražio, mi smo to, angažirajući najbolje u Hrvatskoj što imamo, odgovorili na to, dodali nešto svoje i to je to, nema tu nikakvih tajni. Nema tu nikakvih prepreka suradnji. Prema tome, Hrvatska je u ovom kvartalu imala jedan od najviših gospodarskih rastova u Europi. Mislimo da trebamo nastaviti na taj način. I moj prijedlog, a ne ponuda, jer ovo nije licitacija, ali prijedlog i dalje stoji, dakle da gospodin Petrov bude predsjednik Sabora i naravno ako on to neće mi ga nećemo ni predložiti. Za prijedlog predsjednika Sabora potrebna je trećina zastupnika u Saboru', istaknuo je Milanović.

Božo Petrov otkrio što mu je predsjednica rekla u 'četiri oka'

Milanović: odgovor SDP-a Mostu nisu pisali vladini činovnici

Opširan odgovor SDP-a Mostu nisu pisali vladini činovnici, nego stručnjaci SDP-a, izjavio je u nedjelju u Bruxellesu hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

"To je tako zločesto reći da su to pisali vladini činovnici. Mi smo četiri godine u vladi i pisali smo svoje programe onda i sad će netko reći da su naš program, koji postoji za razliku od HDZ-ova, pisali činovnici, e pa nisu. Pisali su ih naši ljudi, sveučilišni profesori, praktičari, stručnjaci. Mi smo tu u relativno boljoj poziciji od HDZ-a, zato što imamo iskustva, imamo stabilnost i na neke stvari smo u stanju odgovoriti odmah", rekao je Milanović, odgovarajući jesi li u pisanju tako opširnog programa od 192 stranice koji je u nedjelju objavljen na SDP-ovim stranicama kao odgovor Mostu, sudjelovali vladini činovnici.

"Odgovor Mostu kao dio dijaloga samo je jedan dio onoga što radimo i što smo rekli da ćemo napraviti. Stavili smo to na uvid javnosti i vjerujem da će prevladati razum i svijest da Hrvatska mora biti stabilna. Mi smo uhodan i efikasan stroj, koji naravno može biti i bolji. Most može pomoći i oni su dobrodošli", rekao je Milanović.

Dodao je da SDP funkcionira drugačije od HDZ-a.

Mi drukčije funkcioniramo od HDZ-a. Ne ucjenjujemo ljude, ne prijetimo raznim dosjeima. Naš je put teži i naporniji, više se znojiš i nema preko veze, pa kako oni (Most) odluče", rekao je.

(D.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene