Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanja za premijera

VIDEO Pogledajte kako su studenti 'izrešetali' Milanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoranu Milanoviću nije bilo jednostavno odgovarati na studentska pitanja.

Studenti hoteljersko turističkog menadžmenta u Iki kod Opatije u utorak su imali priliku rešetati premijera Zorana Milanovića s pitanjima, nakon što ih je on uvjeravao da mogu biti gotovo sigurni da će posao naći u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

Prvo ih je naravno zanimalo kako premijer vidi persepektivu Hrvatske i gdje vidi mlade kadrove. Milanović se prvo malo zbunio.

'Pa ustvari ne razlikujem mlade i stare kadrove, morate se izboriti za svoje mjesto', odgovorio im je Milanović.

Milanović najavio prekrcavanje kemijskog oružja iz Sirije, negdje na Mediteranu

Zatim je nastavio objašnjavati što vidi kao problem u Hrvatskoj, a na studentske primjedbe kako je mladih u Hrvatskoj sve manje i da ih sve više traži posao u inozemstvu, Milanović nije ponudio baš pravo objašnjenje.

'Nažalost demografski trendovi su takvi da mlađe populacije, naročito mladi muškarci koji ako nemaju posla još popiju dvije pive pa su jako bijesni. Srećom, ta zapaljiva masa još ne postoji, a jedan od razloga je nažalost i taj jer nema ljudi', rekao je Milanović, a nije imao ni rješenje za ono što bi Vlada mogla poduzeti da mladi prestanu odlaziti u inozemstvo.

'Vlada je odgovorna za sve ali izravno može utjecati samo na neke stvari. Vlada ne može izravno otvarati radna mjesta ili otvarati tvornice, ali može otkloniti barijere za one koji to mogu i može prostor učiniti investitorima ugodnijim', istaknuo je Milanović.

Na kraju nije htio previše komentirati ni pitanje mogu li razne referendumske inicijative omesti ozbiljne ulagače u Hrvatsku.

'Ja sam rekao o tome što sam imao za reći kao osoba i kao predsjednik stranke, ali ovdje su ljudi različitog porijekla, uvjerenja, svjetonazora, religija prema tome ne želim vas time opterećivati. Ne znam kakav će učinak biti ali mislim da bi bilo bolje da svega toga nije bilo', zaključio je Milanović.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene