Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Naš smjer'

Pročitajte program Zorana Milanovića u lovu na novi mandat na čelu SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović objavio je svoj program za unutarstranačke izbore.

Zoran Milanović na svojoj je web stranici objavio program kojim će pokušati izboriti još jedan mandat na čelu SDP-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

U video poruci zahvalio se na podršci svima zbog kojih je posljednjih osam godina bio predsjednik sada najjače oporbene stranke. Konstatirao je kako je upravo prije osam godina predložio da se predsjednika stranke bira po načelu jedan član - jedan glas te kako mu je drago da je to postao demokratski standard.

 

Ovo je, dragi prijatelji, drugarice i drugovi, moja ponuda vjerodostojnog političkog putokaza članicama i članovima...

Posted by Zoran Milanović on Sunday, 31 January 2016

'Ovo je moja vizija budućnosti SDP-a i Hrvatske. Odlučnost, borbenost, vizija, iskustvo', rekao je Milanović u video poruci.

U uvodnom djelu programa, sastavljenog od petnaest točaka, Milanović je napisao da su zajedno preokrenuli negativne trendove u ekonomiji i društvu, zaustavili produbljivanje podjela na zaposlene i nezaposlene, na one koji daju i one koji uzimaju, na one koji duguju i one koji potražuju.

"Nije slučajno da našu politiku podržava više od 780 tisuća hrvatskih građana svih naraštaja. Više od 780 tisuća duša koje obvezuju da učinimo još više. Da ne sustanemo. Da ne odustanemo. Hrvatsku nismo opasali žicom. Naprotiv, rušili smo barijere predrasuda i širili prostor slobode. Otvarali smo mogućnosti za svakoga i sve. Ali naš posao nije završen. Nad Hrvatskom se sad opet nadvija prijetnja podjele na građane prvog i drugog reda. Ponovno nas vuku u prošlost da bi nam ukrali budućnost“.

Milanović navodi kako njegova programska stajališta sadrže neka važna pitanja o budućnosti SDP-a i Hrvatske: o zajedničkim vrijednostima, hrvatskoj ljevici, političkim pozicijama o ekonomiji, politici i društvu u 21. stoljeću.. Istovremeno, dodaje, trebamo otvoriti podjednako široku stranačku raspravu o unutarnjoj organizaciji stranke i uvođenju novih elemenata izravne demokracije. Po tome prednjačimo i u Hrvatskoj i u regiji, ocijenio je Milanović.

Cijeli program pročitajte u prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene