Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOST dao podršku

Milanović: Ovdje više nije jasno tko je oporba, tko vlast. Jedna vrlo bizarna epizoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef SDP-a Zoran Milanović rekao je u Saboru da mu nije jasan manevar HDZ-a od prije tjedan dana, kada su odbili podržati izbor Ranka Ostojića na čelo Odbora za unutarnju politiku. Upravo je MOST danas dao podršku Ranku Ostojiću.

Odluku da Ranko Ostojić ipak bude na čelu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u Saboru je komentirao šef SDP-a Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Ne znam što je ovo trebalo HDZ-u. Nije mi jasan taj manevar od prije tjedan ili koliko dana kad su bili protiv. Sad je on izglasan glasovima njihovog koalicijskog partnera i nas. Mislim vrlo neobično ponašanje, položaj predsjednika odbora je simbolički, nije to neka ovlast. Međutim, očito se HDZ boji da će jedna tako iskusna i zaokružena osoba kao Ranko Ostojić biti nekakava prijetnja zato jer žive u nekakvom špijunskomm svijetu paranoje, straha od proganjanja', rekao je Milanović i nastavio:

'Mi nismo bili protiv gospodina Tuđmana prije 4 godine, a gospodin Tuđman je bio na čelu obavještajnog sustava u vrijeme najvećih zlouporaba. Ali to je bilo 90-ih godina. Sad je 2011. odnosno 2015. godina prema tome, neobično ponašanje. Nisu uopće uspjeli niti pokušali obazložiti zašto su protiv Ranka Ostojića, a sad je on izglasan. I ako je to već toliki problem neka promijene zakon. Ne mora u zakonu stajati da predstavnik najveće oporbene stranke, mada ovdje više nije jasno tko je oporba tko je vlast, da mora biti na čelu Odbora. Mislim to piše u zakonu. Dok piše u zakonu mora tako biti. Mi smo predložili Ostojića i nikog drugog. Dakle jedna vrlo bizarna epizoda u stvari koja govori o nekakvim potpuno nerealnim strahovima HDZ-ovaca, možda pakosti. Mislim da se tako ozbiljni ljudi ne ponašaju', zaključio je Milanović koji slučaj ministra Zlatka Hasanbegovića danas više nije htio komentirati.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene