Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O otkazanom summitu

'Mi nismo kreditirali Grčku i naši poreznici s time nemaju veze, pa je to u stvari jedan show'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović, komentirajući jučerašnje obilježavanje 20. obljetnice genocida u Srebrenici i napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića te kako će se to odraziti na regionalne odnose, izjavio je u nedjelju da se to neće dobro odraziti, a najmanje će se (dobro) odraziti na Srebrenicu, u kojoj danas živi trećina ljudi, u odnosu na 1991. godinu, i u koju se, kako drži, "život neće vratiti".

Ocijenio je kako je to je bio mučan događaj te da neće nikome dijeliti savjete je li ili nije trebalo doći i što je prethodilo obilježavaju 20. obljetnice genocida u Srebrenici, za koji, istaknuo je Zoran Milanović, "nije kriv srpski narod, već razbojnici u njegovim redovima, koji nisu pitali srpski narod smiju li to napraviti".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša" Aleksandar Vučić U strahu su Rusi koji su pobjegli u Srbiju u strahu za život: "Stiglo nam je pismo. Bilo je šokantno"

Ubijeno je osam tisuća ljudi, ako to nije početak genocida onda ne znam što jest, izjavio je premijer Milanović u nedjelju prilikom obilaska Parka prirode Kopački rit.

Suosjećam s grčkim narodom, ali netko tamo treba preuzeti odgovornost

Na novinarski upit putuje li danas u Bruxelles na sastanak čelnika zemalja članica EU, premijer Milanović kazao je da je trebao otputovati, ali je danas stigla informacija kako je taj sastanak otkazan, i da će se održati samo sastanak zemalja članica eurozone, što je ocijenio 'neozbiljnim pristupom'.

Mi koji nismo u eurozoni, i sigurno nećemo biti još neko vrijeme, ne odlučujemo hoće li Grčka tamo ostati. Mi nismo kreditirali Grčku i naši poreznici s time nemaju veze, pa je to u stvari jedan show, ocijenio je premijer Milanović.

Iz BiH se žale 'Ako je netko znao da navijači dolaze izazvati izgrede, trebao nam je to reći'

Dodao je kako se Hrvatsku ne pita hoće li Grčka ostati u eurozoni, već hoće li ostati u Europskoj uniji, ako ne bude u eurozoni, te kako smatra da hoće i da ne vidi osnove za priče da bi Grčka trebala napustiti EU ako napusti eurozonu, jer to ugovorima nije predviđeno i tome će se protiviti.

Suosjećam s grčkim narodom, ali netko tamo treba preuzeti odgovornost. Bilo je neozbiljnosti s jedne i druge strane, kazao je premijer Milanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene