Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I iće i piće

Znate li što je safteydriver? Vi pijete, oni voze!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema statistikama u svakoj četvrtoj nesreći alkoholizirani vozač unesrećio je ili sebe ili nekog drugog.

Da bi se takve brojke umanjile, ponuđena je najnovija usluga pod nazivom: vi pijete, mi vozimo. One koji su zavirili u čašicu vode kući, a njihove automobile u garažu.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Četvero Vinkovčana ima prijatelja koji voli 'stisnut po gasu' i bit 'pod gasom'. 'Dvije godine smo mi njega vozali skoro, vozi ga vamo, vozi ga tamo i sjetili smo se da bi bilo dobro pokrenuti nešto takvo u Zagrebu i evo nas', priča Dražen Kraljević, safety vozač.

Na motorčiću od 50 kubika safety vozač potrpa u klijentov automobil alkoholizirane klijente, a svoj motorčić u torbu. Nakon toga, on će alkoholizirane vozače odvesti kući. Barem je šest razloga zašto bi pijani vozači nazvali safteydriver: nesigurni su, spori, nesposobni za procjenjivanje udaljenosti i upravljanje po mraku, a ako policija zaustavi, uzet će barem deset puta više nego safteydriver.

Opasnosti od vožnje u pijanom stanju su lažan osjećaj sigurnosti, produženo vrijeme reagiranja, teža procjena udaljenosti, teža vožnja u noćnim satima, plaćanje kazne (700 - 15 000 kn) te uzrokovanje nesreća i stradavanje. Usluga safteydriver do 5 km je 50 kuna, do 10 km je 85 kuna, do 15 km je 110 kuna, a razgovor s klijentom uračunat u cijenu.

Počne sa živjeli i završi sa živjeli, a u međuvremenu su i slučajni prolaznici preživjeli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene