Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika je

Znate li razliku između ove dvije ribe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
10 dana ekipa Provjerenog čekala je rezultate detaljne analize ribe - koja je razlika između ribe iz uzgoja i ribe iz otvorenog mora?

Riba iz uzgoja ili ona iz ulova, divlja? Koja je bolja? I dok se jedni kunu da riba iz uzgoja nikada neće biti tako ukusna kao ona divlja, drugi tvrde da razlike u okusu, a time i kvalitetni nema. No razlike i cijeni itekako ima! Kilogram divljeg brancina stoji do 200 kuna dok ćete za kilogram onoga iz uzgoja izdvojiti od 60 do 80 kuna. Je li razlika u cijeni opravdana?

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Kako bismo odgovorili na ovo pitanje proveli smo opsežno ispitivanje na čak 11 uzoraka ribe. Na analizu u Veterinarski institut u Zagrebu odnijeli smo tri orade i tri brancina iz uzgoja, te tri orade i dva brancina iz ulova. Detaljna analiza trajala je punih 10 dana.

'Analize su pokazale da razlika u sastavu, a time i u kvaliteti ulovljene i uzgojene ribe postoji i kod orade i kod brancina', potvrdila nam je doc. dr. sc. Jelka Pleadin s Hrvatskog veterinarskog instituta. O kakvim se razlikama točno radi i opravdavaju li one višetruku razliku u cijeni, pogledajte večeras u 23:00 u Provjerenom!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene