Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Znate li priču o Grinču?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malo zeleno čudovište koje mrzi Božić i sve što je vezano uz njega - predstavljamo Grinča, stvorenje koje živi u svojem udaljenom 'dvorcu' iznad Tkograda te samo razmišlja o tome kako stanovnicima tog grada uništiti božićnu radost.

Unatoč tome što se uistinu jako trudio, naš junak nije uspio u svom naumu. Iako je, prerušen u Djeda Mraza pokrao sve darove i jelke, božićnu atmosferu i veselje nije uspio ukrasti. Duh Tkograđana bio je jači od Grinčova tako da priča na kraju ima sretan završetak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

Nećemo vam otkriti detalje ove priče jer želimo da ih sami otkrijete. To je, uostalom, i nužno ukoliko ne želite da vam hrvatski Grinč pokvari božićnu radost.

Kad već nemamo neki svjetovan primjer iz kojega bismo naučili kako se boriti protiv onih koji nam stežu remenje tijekom blagdana, pokušajmo nešto naučiti iz bajke. Doduše, život u Hrvatskoj i jest svojevrsna bajka. 

>> Sanader ukinuo Božić!

Naime, preživljavati iz dana u dan na način na koji Hrvati to čine svojevrsno je čudo. A još je veće čudo da uz takve životne uvjete još postoji želja za veseljem i slavljenjem bilo čega, pa tako i Božića.

Stoga poruka: dragi naši Hrvati, ne dopustite da vam Grinč ukrade Božić. Tkograđani su pjevali i veselili se bez ikakvih darova. Unatoč Grinču, Božić im je ipak došao. I to sam.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene