Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mamac za turiste

Znate li koje je jedino mjesto u RH100 posto pokriveno internet signalom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internet je mnogima postao životna potreba. Među prvima su to prepoznali Baščani na otoku Krku koji su ove godine u potpunosti pokrili svoju općinu besplatnim internetskim signalom koji bilježi i do 2.500 korisnika na dan u špici turističke sezone.

Turisti, poslovnjaci, sve više ljudi koristi besplatan internet u Baškoj. 'Rijetko gdje na Jadranu a ja mislim da nigdje imamo ovako veliku pokrivenost kao što je to u Baškoj', istaknuo je Toni Juranić, načelnik općine Baška.

Pročitajte i ovo PR Oglas Koja znanja i tehnologije već ove sezone mogu osigurati veću kvalitetu usluge i prihode vlasnicima obiteljskog smještaja? Ilustracija Kvaliteta života Dobar dio hrvatskih građana zarađuje na nekretninskom biznisu: Moguća su nova ograničenja

Ideju je prije nekoliko godina pokrenula grupa entuzijasta. 'Krenuli smo s povezivanjem članova međusobno i to se tako razvilo do te mjere da smo mogli ponuditi tu svoju infrastrukturu općini', pojasnio je Andrej Valčić, dopredsjednik udruge 'BS Wireless'.

Turistička je općina uložila 250 tisuća kuna i dobila zadovoljne turiste i mještane. 'S obzirom da doma u stančiću nemam priključak onda jako dobro dođe jer moram dosta toga slati, uploadati fotografije na server i slati u firmu', kaže korisnik Marko Greblički.

Turisti ovu baščansku ponudu tek otkrivaju, no jako su zadovoljni. 'Recimo da je Internet postao potreba i besplatna mreža je odlična za nas turiste da ne koristimo roaming', rekla nam je Samanta, talijanska turistica. Baška je jedno od rijetkih mjesta u Hrvatskoj koje je sto posto pokriveno besplatnim internetskim signalom.

'Mislim da je stvarno bez veze u današnje vrijeme Internet naplaćivati jer to je već doslovce postala potreba', pojasnio je Marko Štefanić iz BS Wirelessa. Uživanje u moru i suncu, bezbrižno kontrolirajući službeni mail, čitajući novosti ili gledajući omiljeni portal, sve je lakše uz besplatan Internet na plaži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene