Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svako peto dijete predebelo

Znate li čime hranite svoju djecu? Nitko ne kontrolira količinu šećera i masti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je svako peto dijete debelo, ali to ne mora značiti da se uopće ne kreću niti da neumjereno jedu slatkiše.

Jer kad im kupe zdravu hranu, roditelji često ne znaju da su im kupili kalorijske bombe, i gurnuli ih korak bliže dijabetesu. U Hrvatskojm naime, nitko ne kontrolira koliko u dječjoj hrani smije biti masti i šećera.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

A slatkiši su se sada uvukli u mliječne, voćne i proizvode od žitarica. Ali nisu dječji proizvodi baš čisti šećer, ima i nešto masti. Nikako se ne treba oslanjati isključivo na reklame, nego provjeriti osobno sastav. No, i to nekada nije u potpunosti pouzdano.

>> Epidemija debljine se širi: Svaki peti Hrvat je debeo

Da bi potrošili jednu zdravu čokoladu s puno mlijeka, moraju dva sata trčati. A ako su još pojeli i jogurt s velikim komadima voća, sa šećerom gratis, i puding obogaćen mastima i pahuljice s raznim drugim iznenađenjima moraju svaki dan trčati maraton.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene