Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Potraga za jezgrama'

RUĐEROVCI OPET ODUŠEVILI Učenike odveli na posebne misije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija počiva na 18 znanstveno-istraživačkih postaja koje su smještene u laboratorijima na livadama, pod šatorima ili u 'tajnovitim' zgradama Instituta.

Znanstveno-popularna akcija ''Misija IRB-a 2015: Potraga za jezgrama'' okupila je u subotu u krugu Instituta Ruđer Bošković (IRB) u Zagrebu na stotine znatiželjnih posjetitelja koji sudjeluju u nizu interaktivnih pokusima, na predavanjima i u ranim istraživačkim potragama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kontaminiran i okoliš Tijekom sanacije na IRB-u pronađeno 400 kilograma neprijavljenog uranija Slika nije dostupna Otkriće globalnih razmjera! FANTASTIČAN USPJEH HRVATSKE ZNANOSTI Napravljen model za otkrivanje 'nultog pacijenta' tijekom epidemija

Akcija počiva na 18 znanstveno-istraživačkih postaja koje su smještene u laboratorijima na livadama, pod šatorima ili u 'tajnovitim' zgradama Instituta, koje su Ruđerovi PR stručnjaci zaodjenuli zabavnim nazivima i programima - poput kemijske čarolije, fizika ekspres, znanstveni origami, fora radionice, i slično.

Dvije hrvatske znanstvenice dobile Oscara i 3,5 milijuna eura

Manifestacija koja je trajala od 10 do 17 sati, već u prva tri sata okupila je oko dvije tisuće posjetitelja, uglavnom djece školske dobi s roditeljima, što je zapravo ukupan broj posjetitelja prošlogodišnje akcija, kazala je glasnogovornica Instituta Petra Buljević Zdjelarević.

 

Misijaaaaaaaa 2015 u tijeku cekamo vas;-) #misija2015 #orbicobeauty #clementoni #basf

Posted by Institut Ruđer Bošković on 13. lipanj 2015

Posjetitelje u potrazi vode likovi velikana hrvatske znanosti, poput Ruđera Boškovića ili Nikole Tesle, a najmlađima je na usluzi poznati profesor Baltazar u posebnom programu. Na postajama ih čekaju fizičari, kemičari, biolozi, medicinari, geolozi, ICT stručnjaci i knjižničari Instituta, te mladi stručnjaci nekoliko udruga studenata.

Institut Ruđer Bošković predstavio revolucionarni uređaj za čitanje ljudskog genoma

Posjetitelj koji sakupi potvrde da je posjetio sedam točaka potrage, sudjeluje na kraju dana u nagradnoj igri, objasnila je Petra Buljević Zdjelarević.

IRB je osnovao 1950. Ivan Supek i danas je vodeća i međunarodno najkompetitivnija nacionalna ustanova u Hrvatskoj. Zapošljava gotovo 900 osoba, od kojih je više od 500 znanstvenika i istraživača, u čijih se više od 80 laboratorija nalazi polovica sve znanstvene opreme u Hrvatskoj.

Prema izvješću za 2013. godinu, proračun IRB-a iznosi 26.6 milijuna eura, od kojih 77 posto od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, 14 posto od međunarodnih projekata, šest posto od komercijalnih ugovora i oko tri posto iz drugih izvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene