Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio uzrok raka crijeva

Znanstvenici očekivali donaciju od princeze Ane, ona izostala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U borbi protiv raka veliki uspjeh je rad splitskog profesora Janoša Terzića upravo objavljen u prestižnom medicinskom časopisu 'Cancer cell'. Profesor Terzić je s američkim timom suradnika otkrio uzrok nastanka raka crijeva. Znanstvenike je u Vili Dalmacija u Splitu posjetila i engleska princeza Ana.

Oboljeli i rodbina oboljelih od raka najbolje znaju kako su strašne muke i bolovi i osjećaj da nema pomoći. Sa velikim očekivanjem prati se otkriće našeg profesora Janoša Terzića sa Medicinskog fakulteta u Splitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobre vijesti Oboljelom od raka rekli da ima još 18 mjeseci, novi lijek ubio bolest Slika nije dostupna Lijek za metastatski rak dojke ''Pametni lijekovi iznimno su skupi i zajedno se borimo kako ćemo ih si priuštiti''

Terzić je na stipendiji u Americi od 2006. godine radio na ovom projektu. Njegov američki tim pod vodstvom poznatog biologa Michaela Karina otkrio je zapravo razlog zbog kojeg se kronična upala pretvara u malignu bolest. Slično je kod svih vrsta raka.

Otkriće je jučer objavljeno u prestižnom medicinskom časopisu Cancer cell pa svijet zna za splitskog znanstvenika. U Mediteranskom institutu danas je sve bilo u znaku dočeka engleske princeze Ane.

No, najvažniji događaj u institutu ipak je dolazak donatora, poduzetnika koji ih financiraju. 28 naših poduzetnika stiglo je i danas, a ovom znanstvenom institutu doniraju godišnje ukupno oko 5 milijuna kuna. Ne daju njima baš šakom i kapom kao za dionice Hajduka, ali znanstvenici su zahvalni. Pričalo se da će i princeza Ana pomoći znanstvenike, ali o njenoj donaciji na koncu ipak nije bilo razgovora.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene