Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100.projekt Marie Curie programa

Znanstveni istraživači javite se! Čeka vas 7 milijuna eura stipendija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta službeno će se otvoriti prvi natječaj za dodjelu 34 stipendije u 2013. godini.

Riječ je o novome međunarodnom programu za stipendiranje i poticanje mobilnosti mladih iskusnih istraživača - projektu NEWFELPRO Vlade Republike Hrvatske, koji na nacionalnoj razini provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u Zagrebu će ga predstaviti resorni ministar Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Nasljednik državne odvjetnice - 2 Izgledan odabir Dnevnik Nove TV doznaje tko je kandidat koji bi mogao naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek: "DORH u ovom trenutku treba nešto što dugo nije imao" Slika nije dostupna O novoj Startegiji obrazovanja Učenici i studenti davali prijedloge i postavljali pitanja Jovanoviću!

>>Hrvatski znanstvenici DOBILI 5 MILIJUNA EURA! Evo zašto!

Jedan od ciljeva projekta je i preokrenuti proces 'odljeva mozgova' (brain drain) poticanjem vrhunskih hrvatskih istraživača da se vrate i nastave graditi svoju karijeru u Hrvatskoj, kroz program stipendiranja procesa uključivanja istraživača nakon povratka iz inozemstva u trajanju od 24 mjeseca.

Projekt NEWFELPRO financira se u sklopu uglednog programa Marie Curie, vrijednog sedam milijuna eura, od čega se iz nacionalne komponente financira čak 60 posto aktivnosti. To je ujedno i stoti projekt u sklopu Marie Curie COFUND sheme koji je dodijelila Europska komisija ugovorom od 11. prosinca 2012.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene