Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odlučila

Smijenjen predsjednik Uprave HEP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice smijenila Zlatka Koračevića, predsjednika Uprave HEP-a, objavili su na svojoj internetskoj stranici.

Zlatku Koračeviću, inače HNS-ovcu i dobrom prijatelju bivšeg potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak zamjerao je zastoj investicija i velikih projekata. Novi šef HEP-a bit će Tomislav Šerić, dosadašnji član Uprave.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Frane Barbarić Telefonska sjednica Vlada predložila opoziv Frane Barbarića: Presudila mu afera o bespravnoj gradnji

>> Koračević: Ovo nije poskupljenje već usklađivanje cijena

'Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Nadzornom odboru društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predlaže se opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Zlatka Koračevića, te članova Rodoljuba Lalića i Tomislava Šerića, koji se predlaže za imenovanje novim predsjednikom Uprave. Perica Jukić predlaže se za imenovanje novim članom', stoji na internetskoj stranici Vlade.

Podsjetimo, Uprava HEP-a obećavala je da će realizirati više od tri milijarde kuna investicija, a ostvarena je gotovo milijarda manje. 'Sve naše kapitalne investicije zahtijevaju vrijeme i odgovornost u smislu pripreme. Na tome smo intenzivno radili ove godine. Nismo mogli smanjiti rok od 14 mjeseci jer je studija zapela u Ministarstvu okoliša i da se to prepolovilo, sigurno da bismo sad bar šest mjeseci s tom investicijom bili naprijed', odgovorio je je Koračević u veljači na pitanje zašto se nije išlo u realizaciju kapitalnih investicija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene