Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlatko Komadina

"Zahtjev za opoziv Vlade bit će predan krajem sljedećeg tjedna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak da će zahtjev za opoziv Vlade vjerojatno biti predan u proceduru sljedećeg tjedna u četvrtak te da je ta inicijativa pokrenuta prije svega zbog dubioza oko Agrokora..

"Prema mojim insajderskim informacijama u SDP-u, a nešto mi je poznato, zahtjev će biti predan sljedećeg tjedna u četvrtak. Potpisi su skupljeni, no ta točka ne bi smjela zasjeniti srijedu, jer je u srijedu aktualni sat u Hrvatskom saboru, na koji će doći i premijer Plenković i onda će, vrlo vjerojatno, po onome što sam čuo, ta incijativa biti predana u četvrtak,“ rekao je Komadina odgovarajući na konferenciji za novinare na pitanje kada će bit predan zahtjev za opoziv Vlade.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Na upit kako procjenjuje ishod te incijative, rekao je da nije na njemu da previše procjenjuje izglede. „Incijativa je data iz okolnosti koje su svima poznate, prvenstveno zbog dubioza oko Agrokora, koje ćemo dalje vidjeti temeljem rezultata rada Povjerenstva. Međutim, činjenica je da kada gledate saborsku većinu koja podržava ovu Vladu, ona se sastoji od klimavih saveznika, ne znaš tko je tu inficiraniji i pitanje je stabilnosti Vlade. Prema tome, vidjet će se na samom izjašnjavanju. Tu su špekulacije - broj potpisa, no broj potpisa nije bitan, bitno je da je dovoljan, a važan je broj ruku koji će biti prilikom glasovanja,“ kazao je Komadina.

Na pitanje jesu li obavili razgovor sa SDSS-om, Komadina je rekao da ne zna, da je više zadužen za projekte u Primorsko-goranskoj županiji, za Statut SDP-a i drugo.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u četvrtak nakon sjednice Predsjedništva stranke, da ta stranka u saborsku proceduru upućuje prijedlog za opoziv Vlade Andreja Plenkovića, zbog, kako je rekao, upetljanosti u 'ortačku aferu' Agrokor. Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je u stavu da Plenković zajedno s cijelom Vladom mora otići, jer, kazao je Bernardić, "Ramljak jednako Plenković, Dalić jednako Plenković". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene