Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne vidi logiku

Komadina o podršci Milanoviću na putu za Pantovčak: "On nema kredibilitet, dvaput zaredom je izgubio izbore"

Zlatko Komadina (Foto: Dnevnik.hr)
Zlatko Komadina (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zlatko Komadina (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina ne vjeruje da će SDP podržati eventualnu kandidaturu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima.

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a, izjavio je kako ne vjeruje da bi SDP mogao podržati kandidaturu Zorana Milanovića za predsjedničke izbore.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

"Sve se može zamisliti, ali ne vjerujem u tu opciju jer je sam kolega Milanović rekao da se više ne vidi u stranci. Samim tim ne vidim ni tu logiku kandidature i potpore", rekao je Komadina, odgovarajući na novinarska pitanja nakon sjednice Predsjedništva SDP-a.

Komadina je podsjetio na izborne neuspjehe koje je Milanović doživio. "Složit ćete se da je kolega Milanović dvoje izbora zaredom izgubio. Ne vidim kako bi s takvim kredibilitetom išao na predsjedničke izbore, kaže Komadina.

Na pitanje hoće li SDP imati svog kandidata, Komadina je rekao da to nije njegova ingerencija.

"O tome će stranka odlučiti. Mislim da večeras, a i narednih mjeseci to nije tema za SDP", zaključio je Komadina.

Milanović je u utorak, gostujući u Dnevniku Nove TV, neodređeno odgovorio na pitanje hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima. Na izravno pitanje odgovorio je da u ovom trenutku ne zna hoće li u tu utrku jer mu to djeluje "užasno daleko".

"Ne svrbi me to. Ja sam postao predsjednik stranke kao autsajder. U stranci nisam imao skoro nikakvo utemeljenje, nekim ljudima sam bio hladan tuš", rekao je Milanović.

SDP ima veći problem od predsjedničkih izbora

Mislav Bago, reporter Nove TV, kaže da je Milanovićev intervju izazvao je veliko zanimanje SDP-ovih dužnosnika.

"Čini se da Bernardićeve pristaše ipak strahuju, bez obzira što je rekao da nema ambicije vratiti se u SDP, da će on ipak preko svojih ljudi unutar SDP-a pokušavati srušiti autoritet Davora Bernardića. Što se tiče predsjedničke utrke, u SDP-u ne skriva ni Tonino Picula da ima takvih ambicija koji bi morao proći postupak predizbora početkom sljedeće godine. Oni koji podupiru Zorana Milanovića u stranci smatraju da bi njegova kandidatura kao predsjedničkog kandidata, smatraju da pomogla i SDP-u koji u tom slučaju ne bi morao istaknuti svog kandidata", kaže Bago, no dodaje da je priča o predsjedničkoj utrci za SDP sada manji problem. Veći problem je što je ta stranka duboko podijeljena u ovom trenutku.

"Stranka ima najlošiji rejting u tri godine, međusobno se optužuju pristaše Davora Bernardića i njegovi opomenti, a najglasniji je Mirando Mrsić. Prisjetimo se da je SDP dao opomenu Mrsiću i Milanki Opačić.
Zadnja dva mjeseca sve to kulminira. Jedina je vijest da će se svi oni okupiti, njih pedesetak, u Ogulinu ovaj vikend i da će po prvi put početi raspravljati jedni s drugima, a ne preko medija", kaže Bago.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene