Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz zdravstvenih razloga

Ministar Komadina podnio ostavku! Milanović: Nije Žuta Lokva, nego zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Komadina napustio je Vladu zbog, kako je rekao, zdravstvenih razloga.

Premijer Zoran Milanović u izvanrednoj konferenciji za medije izvijestio je kako je Zlatko Komadina, ministar prometa, mora i infrastrukture zbog zdravstvenih razloga bio primoran podnijeti ostavku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "POSLANA JASNA PORUKA" Bernardić napustio sjednicu: Marija Lugarić nova predsjednica Glavnog odbora SDP-a, glavni tajnik stranke Vedran Babić Slika nije dostupna 'Sve odraditi zakonito i korektno' Komadina o mailu, Šamsu i Hajdašu: 'Ponekad se potezi vuku trapavo'

'Nakon konzultacije s liječnicima o tome me jučer obavijestio i smatrao sam svojom obavezom da o tome obavijestim hrvatsku javnost', rekao je Milanović.

Naglasio je kako je narušeno zdravlje jedini razlog zbog kojeg je Zlatko Komadina dao ostavku. Dodao je kako će do 1. sjednice Sabora ministarstvo voditi zamjenik Zdenko Antešić, a na 1. sjednici premijer će za novog ministra predložiti sadašnjeg župana Krapinsko - zagorske županije Sinišu Hajdaša Dončića.

Na pitanje zbog čega je Komadinu postavio za ministra, jer se o zdravstvenim problemima i načinu njegova rada već dulje vrijeme priča, premijer je jednostavno objasnio.

'Zbog njegovo iskustva i kompetentnosti za to područje. Nažalost, zdravlje je zdravlje. Želim naglasiti da među nama nije bilo nikakvih nesuglasica. Bilo je špekulacija, to je normalno u politici. Međutim, zdravlje je jedini razlog zbog kojeg je on dao ostavku. Ni Žuta Lokva, ni bilo što drugo', rekao je i dodao da su bili dobri suradnici.

'Odluka je teška'

'Usprkos mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava. Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati', napisao je Komadina u pismu premijeru, izviješteno je iz Vladinog ureda.

Osim bolesti zbog koje je gotovo mjesec dana bio odustan, čini se da su u Vladi nezadovoljni načinom na koji je preuzeo Ministarstvo i kako ga vodi. Ministar Komadina pamti se po prvim izjavama da je iznenađen stanjem u Ministarstvu, pa izjavama kako treba dati 5.000 otkaza u HŽ-u. Dva dana kasnije je pak sve demantirao tvrdeći kako postoji 5.000 ljudi koji rade u tvrtkama koje treba restrukturirati.

>> Komadina ipak odlazi, umjesto njega zagorski župan Dončić?

Posljednji je slučaj imenovanja u HAC-u, tamo su postavljeni direktori bez jasnih kriterija, a predsjednik uprave HAC-a je čak i brata unaprijedio na bolju funkciju. Ministar je tražio izvješće, a potom poništio sva imenovanja. No pravi problem, čini se, njegova je neodlučnost. Vodi veliko Ministarstvo koje bi trebalo biti stup velikih infrastrukturnih projekata. Prvo željeznice, čiju bi modernizaciju osobno politički koordinirao premijer Milanović. Tu je kaos u cestogradnji, problem s telekomoperaterima, i tako dalje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene