Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj prepiske ministra

Zlata Hrvoj-Šipek o curenju podataka iz USKOK-a: "Znate onu narodnu – zaklela se zemlja raju...'"

Istražitelji USKOK-a pretragom mobitela protagonista plinske afere Gorana Husića pronašli su dokaze o izravnoj komunikaciji s ministrom Davorom Filipovićem. O toj je prepisci reporterka Sabina Tandara Knezović pitala i glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek.

Pretragom mobitela protagonista plinske afere Gorana Husića istražitelji USKOK-a pronašli su dokaze o izravnoj komunikaciji s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Davorom Filipovićem, objavio je Nacional. Tvrde da su razmjenjivali informacije o plinskom poslovanju te da je Filipovića zbog toga ispitao i USKOK.

O slučaju prepiske ministra Filipovića, kao i o curenju informacija iz USKOK-a, reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović pitala je glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek.

"Moram priznati da vam ne mogu govoriti. Zapravo, uopće nisam pročitala, nisam uspjela pročitati što je to od informacija iscurilo, a što nije iscurilo. Ne mogu vam to ni komentirati. Znate onu narodnu - zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju. Tako, nažalost, izlaze van i informacije koje možda ne bi trebale", odgovorila je.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić - 1 Analiza Hrvoja Krešića Tajne Gajeve ulice: Zašto Vanja Marušić uporno šuti i zna li siva eminencija DORH-a nešto o Hrvoj-Šipek?

Ministar Filipović potvrdio je da je prije deset dana ispitan, ali kao svjedok u sklopu istrage o aferi Škugor te da je pozvan kao bivši član Nadzornog odbora Ine, a ne zbog bilo kakvih poruka. Demantira neprikladnu komunikaciju s Husićem, kao i informaciju da je brisao poruke o komunikaciji.

"To su sulude konstrukcije. Bio sam član Nadzornog odbora, pozvan sam dati iskaz u svojstvu svjedoka, odazvao sam se kao što bih se odazvao svakoj hrvatskoj instituciji, odgovorio sam na svako pitanje koje mi je tamo postavljeno i kao što vam kažem – sve je apsolutno čisto. Ne mislite valjda da je sve istina što je napisano u tom članku? Znači, ovo što piše da sam ja slao poruke koje su navedene, to je najobičnija laž", rekao je Filipović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene