Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje bez struje u evakuiranim selima

Život u Kninu se vraća u normalu: Nema onečišćenja vode i zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako mještani u selima oko Knina iz kojih je zbog požara i eksplozija u vojarni 'Stara straža' još uvijek nemaju električnu energiju, život se polako vraća u normalu.

Na požarištu je noćas dežuralo 20-ak vatrogasaca s pet vozila no nije bilo potrebe za intervencijom. Tijekom dana nadlijetat će ga dva kanadera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Požar vojarne kod Knina Na požarištu stanje mirno, nema detonacija Slika nije dostupna Kanaderi na požarištu Detonacije prestale, mjerit će se radijacija: 'Vojnici iz vojarne su spašeni u zadnji čas'

Svi građani koji su evakuirani vraćeni su kućama, no upozoreni su kako još uvijek ima sporadičnih eksplozija. U selima koja su bila evakuirana nema električne energije pa je mještanima vojska dovezla agregate.

Do kraja dana, ili najkasnije sutra, očekuje se i deblokada prometnica.

Ispitivanja kakvoće vode i zraka te mjerenja radioaktivnosti pokazala su da je voda kojom se opskrbljuju stanovnici toga područja sigurna, da nema štetnih učinaka na kakvoću zraka, niti tragova radioaktivnog zračenja na području Pađena i Knina, priopćeno je danas iz Ministarstva zadravstva i socijalne skrbi.

Stanovnici sela se naime, vodom opskrbljuju iz vlastitih cisterni, koje su uslijed suše i vrućina već prije nekog vremena presušile, i voda im se dostavlja cisternama sa sigurnom gradskom vodom. To znači da je vodoopskrba stanovnika sela, a i stanovnika grada Knina sigurna, s obzirom na to da je kninski vodovod neoštećen, ispravan i pod kontrolom.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje upozorila je stanovništvo da ne puštaju stoku na ispašu izvan ograđenih prostora dok se cijelo područje ne očisti od minsko - eksplozivnih sredstava.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene