Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živi zid

'Želimo pomoći ovršenima, blokiranima i onima koji imaju kredite u eurima i kunama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici koalicije Živog zida, Franka, Promijenimo Hrvatsku i Akcije mladih, u utorak su u Vukovaru predstavili kandidate koalicije u V. izbornoj jedinici, i izjavili kako je program koji koalicija nudi građanima utemeljen na znanstvenoj i stručnoj osnovi i to ga razlikuje od programa drugih koalicija i političkih stranaka.

"Mi smo jedini, i to je ključna razlika, koji bismo iz financijskog sektora preusmjerili novac u realno gospodarstvo i zapošljavanje", rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare održanoj na vukovarskom autobusnom kolodvoru. Zapošljavanje he u središtu programa koalicije, naglasio je.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Smatra da će predstojeći izvanredni parlamentarni izbori pokazati da ne postoje nepobjedivi.

"Ekonomski program koji smo napravili orijenitiran je prema malom čovjeku, srednjem sloju i obitelji. Naš ekonomski program je program nade i protimizna i omogućiti će svim koji žele da žive od svoga rada", rekao je predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović. Ocijenio je da koalicija Živog zida, Franka, Promijenimo Hrvatsku i Akcije mladih, hrvatskim građanima nudi nova rješenja iza kojih stoje konkretne brojke i pokazatelji.

Vlado Iljkić iz Udruge Franak podsjetio je kako je ta udruga 2012. godine u istočnoj Slavoniji osnovala povjerenstvo koje je do sada samo u V. izbornoj jednici uspjelo pomoći oko 6.000 obitelji koje su bile u dužničkom ropstvu.

"Nismo međutim do kraja zadovljni s tim. Želimo pomoći ovršenima, blokiranima i onima koji imaju kredite u eurima i kunama, a ne mogu ih otplaćivati zbog nezakonito ugovorene kamate", kazao je Iljkić.

"U Vukovaru se branila hrvatska država i ovdje smo pobijedili neprijatelja koji nam je htio razrušiti san o samostalnoj Hrvatskoj. A što danas imamo? Moramo braniti isto to od ovih politika koje su našu djecu iselile iz ove Slavonije i poslali u inozemstvo", kazao je nositelj liste koalicije u V. izbornoj jedinici, Ivica Mišić.

Ocijenio je da koalicija Živog zida, Franka, Promijenimo Hrvatsku i Akcije mladih nudi Hrvatskoj nadu u prosperitet i napredak.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene