Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Oluji i Jasenovcu

ŽIVI ZID OKRENUO LEĐA PERNARU "Iznio je suprotna stajališta ogromne većine članstva"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živi zid se ogradio od tvrdnji koje je saborski zastupnik Ivan Pernar u subotu iznio na Facebooku.

Živi zid ne želi imati ništa sa stavovima Ivana Pernara o Oluji i Jasenovcu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Mišljenja koja je saborski zastupnik Ivan Pernar iznio o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu ne predstavljaju stav stranke Živi zid.

Naše je temeljno djelovanje usmjereno na rješavanje gospodarske i društvene krize u zemlji i stvaranje preduvjeta za bolju budućnost svih hrvatskih građana. Povijest ostavljamo na prosuđivanje stručnjacima, ponajprije povjesničarima. Istovremeno ni na koji način ne mislimo dovoditi u pitanje temeljne odrednice hrvatske državnosti: pravo na samostalnost i suverenost, te izražavanje poštovanja prema svima onima koji su podnijeli žrtve za taj vrijedni cilj.

Poštujemo i cijenimo stavove zastupnika Pernara o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji i svijetu, napose o monetarnoj i ekonomskoj politici, ali u slučaju procjenjivanja događaja iz hrvatske prošlosti on ne samo da nije iznio stavove stranke već je, štoviše, iznio suprotna stajališta ogromne većine članstva Živoga zida. Iz toga razloga stranka se ovim priopćenjem ograđuje od navedenih stajališta."

Pročitajte i ovo Ivan Pernar predao krivotvoreni zapisnik Podignuta optužnica protiv Ivana Pernara zbog krivotvorenja statuta Živog zida Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Dosta je pljačke Prepucavanje Sinčića i Pernara na prosvjedu Živog zida: "Jel može ili ne može? Meni je rečeno drugačije. Ti si htio prvi?“

Podsjećamo, Ivan Pernar je u subotu na Facebooku pisao na temu genocida u Oluji, dotaknuo se i Jasenovca i utvrdio kako je tamo bilo genocida. Svojim stavovima, koje možete pročitati na ovom linku, pokrenuo je lavinu komentara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene