Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PERNAR I DALJE ŠUTI

ŠTO SE DOGAĐA U ŽIVOM ZIDU? Od pet osvojenih mandata ostala im samo dva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Pernar prešao je u stranku Abeceda demokracije, a prije nekoliko dana ostali su bez zastupnika Marina Škibole. Od pet saborskih mandata, ostala su im dva, ona koja su osvojili Ivan Vilibor Sinčić i Vladimira Palfi.

Ivan Pernar i dalje govori o Živom zidu, ali tu je stranku njezin osnivač napustio. Sad je zastupnik stranke Abeceda demokracije, kako piše i na stranicama Sabora. Zašto je prešao u novu stranku, Pernar na tu temu ne želi davati izjave.

Siniša Gabrić iz protivničke stranačke frakcije kaže da je Pernarov motiv novac. "To je napravio kako bi novac koji je osvojio Živi zid na izborima od njegovog mandata pripao stranci Abeceda demokracije, kako bi on samostalno mogao upravljati tim novcem bez da polaže računa upravnim tijelima stranke", kaže Gabrić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Zašto bi vratili novac?" Šef Pernarove bivše stranke: "Sve što smo dobili uloženo je u njegovu servisnu podršku" Slika nije dostupna Kazneni postupak DORH potvrdio da provjerava nekadašnju Pernarovu stranku koja nas je koštala više od milijun kuna

A tih tijela, tvrdi, više ni nema, ni supredsjednika ni Glavnog odbora. Nakon što je Pernara, Sinčića i Vladimiru Palfi optužio za krivotvorenje, slučaj je završio na Upravnom sudu. "Oni izbjegavaju dolazak na sudska ročišta što pokazuje da su krivi. Da su nevini oni bi se tamo pojavili i dokazali svoju nevinost", kaže Gabrić.

Osim Pernara i zastupnik Marin Škibola napustio je Živi zid. I on i drugi članovi stranke odbijaju o tome javno govoriti. Što se događa sa Živim zidom, u stranci o svemu šute, no poručuju da će o tome javno progovoriti idući tjedan.

"Treba pričekati da vidimo kakav će biti sudski epilog, što će reći DORH, kaže Hrvoje Runtić, zastupnik koji je nakon izbora napustio Živi zid i koji je sad član Mosta. Prije toga je ušetao u sjedište USKOK-a s optužbama za niz malverzacija unutar koalicije sa strankom Promijenimo Hrvatsku.

"Ako ljudi bježe iz organizacije koja je na početku imala osam mandata jasno je da se nešto događa", kaže Runtić.

Osnivanje stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić nije im uspjelo, ali jest stranke Jedina opcija. A u njoj nisu ni Pernar ni Sinčić ni Palfi. Od pet osvojenih mandata, u Živom zidu sad su ostala samo dva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene