Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPORBA PODIJELILA FUNKCIJE

PREOKRET Živom zidu ipak mjesta u odborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kadrovska križaljka Sabora ovaj će tjedan biti i potpuno popunjena. Najzanimljivije od svega jest što će u dva saborska odbora sjediti članovi Živog zida. Među njima, vjerojatno i Ivan Pernar.

Ivan Pernar u raspravama u Saboru na štedi HDZ i Most, a u obranu mu sve češće i javno staje SDP.

Pročitajte i ovo Pernar privedn u Šibeniku novi cirkus Pernar opet priveden, ovaj put u drugom gradu: Oglasila se i policija Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Dosta je pljačke Prepucavanje Sinčića i Pernara na prosvjedu Živog zida: "Jel može ili ne može? Meni je rečeno drugačije. Ti si htio prvi?“

"Živi zid, bar jedan dio tog kluba, glasao je protiv Vlade, što znači da su oni oporba isto kao i mi. I vjerujem da će u sljedećih dvije, tri godine, osim negiranja svega, imati i neka konstruktivna rješenja", kaže Siniša Hajdaš Dončić, SDP-ov saborski zastupnik.

Od važnijih odbora SDP je pristao Živom zidu dati i mjesto u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost gdje bi predsejdnik trebao biti Ranko Ostojić.

"S nekoliko mjesta običnih članova SDP-a smo se povukli da i Živi zid i druga grupacija, koji čine zajedno blok od 7, imaju nekoliko članova odbora", kaže Hajdaš Dončić.

Članovi Odbora za unutarnju politiku potpisuju izjave o čuvanju podataka. Za otkrivanje podataka moguća je kaznena odgovornost jer odbor ima pristup tajnim sigurnosnim spisima, a zadužen je za nadzor sigurnosnih službi i represivnog aparata. Hoće li čan postati Ivan Pernar nitko ne želi reći pa ni on sam.

"Tokom ponedjeljka odvit će se posljednje konzultacije oko rasporeda u odborima pa ćemo znati sva članska mjesta", kaže Tihomir Lukanić, glasnogovornik Živog zida.

SDP je ipak popustio i pristali su Živom zidu dati jedno potpredsjendičko mjesto i to u Odboru za ratne veterane i jedno predsjedničko.

"Mi ćemo kroz taj odbor, a to će biti zaštita prirode, djelovati u tom kontekstu GMO organizmi, utjecaj na ilegalne deponije otpada pogotovo one kancerogenog tipa", kaže Lukanić.

Da su postigli kompromis potvrđuje Hajdaš Dončić koji kaže da će Živi zid prve dvije godine imati mjesto predsjednika u Odboru za ravnopravnost spolova, a zadnje dvije godine u Odboru za zaštitu okoliša i prirode

Model koji je SDP ponudio Živom zidu isti je onaj koji je oko vlasti nad Saborom uveo Most s HDZ-om.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene