Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stranka Živi zid

'Izbor Oreškovića za mandatara 'ugasio svjetlo demokracije u Hrvatskoj''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Živi zid ocjenila je u četvrtak da novi hrvatski mandatar Tihomir Orešković nema moralno i političko pravo obnašati dužnost jer za njega nitko nije glasao, ustvrdivši da je njegov izbor za mandatara "ugasio svjetlo demokracije u Hrvatskoj", a Teva grupi ironično čestitaju na "uspješnoj akviziciji Hrvatske".

'Primanjem mandata za sastavljanje Vlade gospodin Tihomir Orešković ugasio je svjetlo demokracije u Hrvatskoj. Čemu uopće demokratsko uređenje, demokratske institucije i demokratski proces ako na kraju tog procesa dobijemo nedemokratski izabranog kandidata", stoji u priopćenju Živog zida.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer? Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan?

Takvim činom, ocjenjuje Živi zid, Orešković će postati oktroirani premijer, Hrvatska dobiva status kolonije, a stranke koje mu daju političku potporu izdajice svojih birača, čime će dodatno potkopati povjerenje osiromašenih i razočaranih birača u kakve-takve institucije i demokratski proces.

Smatraju da Orešković nema moralno i političko pravo obnašati dužnost premijera jer za njega nitko nije glasao, a tek rijetki u Hrvatskoj uopće znaju tko je on i čime se bavio. Prisjetimo li se da je, dijelom i zbog zasluga Oreškovića koji je ondje radio od 2009. do 2014., Pliva izgubila svoj istraživački odjel te se pretvorila u manufakturu tableta, pri čemu je broj zaposlenih drastično pao, navodi Živi zid.

Od Oreškovića očekuju nastavak politike mjera štednje i dodatne privatizacije javnih dobara te 'smanjenje prava hrvatskih građana ili građevina - kako nas je danas nazvao'. Bojimo se da Orešković ne razumije Hrvatsku i život prosječnog i običnog hrvatskog čovjeka, a zbog nerazgovijetnog govora moguće je i da građani neće razumijeti i njega, kažu u Živom zidu.

'Znali smo da se našom zemljom upravlja izvan naših granica, ali nismo očekivali da će se taj utjecaj konačno i utjeloviti u obliku predsjednika Vlade. Konačno, čestitamo međunarodnoj farmaceutskoj Teva grupi na uspješnoj akviziciji Republike Hrvatske', navodi Živi zid u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene