Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Angažirano još 227 vozača

ZET do podneva na izvanrednim linijama prevezao više od 60.000 putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema gradskim grobljima i dalje putuje velik broj Zagrepčana, no kolona se smanjuje, potvrdio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Na liniji s Kaptola prema Mirogoju promet su usporavala vozila na područjima ograničenog prometa, zbog čega je povremeno, unatoč velikom broju autobusa, protočnost prometa bila smanjena.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

U koordinaciji s resornim Gradskim uredom i Policijom dionicu od Medveščaka do Gupčeve zvijezde ZET je premostio Grškovićevom pa se vozi brže. Kolona putnika je smanjena do Trga bana Josipa Jelačića i neprestano se kreće.

ZET zbog Dana mrtvih angažirao dodatnih 227 vozača

U red za besplatne autobuse koji sa Kaptola voze na Mirogoj čeka se već od Frankopanske ulice. 'Nije nikada do sada bila ovakva gužva. Svake godine je sve u redu. Veliki je red, ali se brzo dođe', rekla je jedna Zagrepčanka čekajući autobus. Unatoč gužvi u centru grada, ali i na ulazu u groblja javni prijevoz funkcionira dobro, autobusi su besplatni, a i ne čeka se dugo, potvrdio direktor ZET-a Dubravko Baričević.

'Ima nekih sitnih problema jer je veliki broj taksija i osobnih vozila, ali posao će, kao i svake godine, biti odrađen onako kako građani to od nas očekuju', rekao je Baričević. ZET je i ove godine pojačao autobusne linije, da se izbjegne gužva u špici, koja je bila najjača oko podneva, a očekuje se još jedan val poslije podne poslije ručka.

>> Zašto se blagdan Svih Svetih slavi baš danas?

'Angažirali smo dovoljan broj vozila. Samo na ovom groblju ide 24 do 28, ovisno o prilici. Sve skupa smo angažirali 97 vozila i 227 vozača više nego inače. Danas vozi 865 vozača kako bi to sve odradili onako kako treba', dodaje Baričević.

A da sa prijevozom sve funkcionira uvjerio se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji se je jutros nakon polaganja vijenaca provozao autobusom do Mirogoja. Bandić je još jednom pozvao građane da se ovih dana sjete svojih najmilijih. 'Danas smo svi u posebnim osjećajima. Na Dan mrtvih se sjetimo svih onih koji su zadužili naš grad i našu zemlju s jedne strane, odnosno naših najmilijih s druge', rekao je Bandić. (Media Servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene