Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebno kožne torbice

Ženske torbice zagađenije od zahodske školjke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženska torbica sadrži više bakterija od prosječne zahodske školjke, a najprljaviji predmet u torbi je krema za ruke na kojoj ima više bakterija nego na dasci za wc, kažu rezultati istraživanja.

Najviše je bakterija na kožnatim torbama jer je tekstura kože dobra za uzgoj i rast bakterija, kažu znanstvenici koji preporučuju ženama da redovito peru ruke i koriste dezinfekcijske maramice za čišćenje torbi i njihova sadržaja, piše Diaily Mail.

Istraživanje koje su proveli stručnjaci instituta Initial Washroom Hygiene pokazalo je da ručka svake pete ženske torbice ima dovoljno bakterija da predstavlja rizik za zdravlje. U istraživanju nešto su bolje prošli ruževi i maskare.

>> Bakterije na mobitelu - evo kakve nam bolesti mogu donijeti!

Peter Barratt, menadžer iz Initial Hygiene, kaže kako torbice dolaze u redoviti kontakt s našim rukama i nizom drugih površina pa je rizik prenošenja raznih uzročnika vrlo visok posebno s obzirom na to da se torbice ne čiste redovito.

"Jednom kad ti uzročnici stignu na torbe lako se prenose rukama na druge površine", kaže Barratt. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikad ih dosta... 5 tipova malih torbi koje svaka žena mora imati Slika nije dostupna Bakterije, bakterije 4 predmeta koja su puno čišća od vašeg smartphonea

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene