Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije nove gošće

'Ženska priča' u Bookcaffeu - dođite i zabavite se uz uzbudljive priče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje i Book caffe, pod pokroviteljstvom Franck kave, i u travnju nastavljaju s pričama zanimljivih žena u programu "Ženska priča".

U nastavku druge sezone Ženske priče, nakon gostovanja Mirjane Krizmanić, Sanje Pilić, Anđe Marić, Mani Gotovac, Irene Škorić, Zrinke Pavlić, Jelene Veljače i Aleksandre Orlić, Ženska priča ide dalje s predstavljanjem uspješnih i nagrađivanih žena. Još jedan utorak za Žensku priču nastavlja se 28. travnja 2015. U dvosatnom programu u Bookcaffe-u, voditeljica, stand-up komičarka i spisateljica Marijana Perinić predstavit će nove gošće, Ankicu Tomić i Marinu Vujčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Može se i u krizi Oni su Bolja Hrvatska 2012. godine! Slika nije dostupna Profesorica književnosti Ostala bez posla, napisala knjigu i zaradila 100.000!

Ženska priča već drugu sezonu u Bookcaffeu dočekuje svoju vjernu publika koja s nestrpljenjem čeka utorak u kojem Marijana Perinić opušteno, nasmijano, inteligentno, britko i duhovito predstavlja svoje gošće, razgovara s njima o pisanju, inspiraciji, ljubavima stvarnim, ali ponajviše o onima koje u knjigama završavaju.

Ankica Tomić, po sturci profesorica hravtskog jezika kojoj je život donio različite poslove, od tostiranja sendviča preko anketiranja kamiona na staroj karlovačkoj, dok se nije zaposlila u novinskoj agenciji. Nakon više od desetljeća čitanja tuđih tekstova, odlučila je svoj prvi rukopis romana poslati na natječaj V.B.Z: Nakon osvojene prve nagrade i objavljenog romana "Naročito ljeti" nastavlja pisati. Potvrdu struke i čitatelja dobiva nagradama Slavić i Kiklop, a s drugim romanom "Damen kapric" pisanje pretvara u poziv, a čitatelji s nestrpljenjem očekuje novi roman.

Marina Vujčić, druga je gošća travanjskog izdanja Ženske priče, još jedna profesorica hrvatskog jezika i književnosti koja je ljubav prema književnosti pretočila u vlastite dramske i prozne tekstove. Nakon prve knjige za djecu, "Bijeg uz brijeg" koju je objavila pred gotovo petnaest godina, Marina je jednako uspješna u pisanju dramskih i proznik tekstova. Njezine drame Sretan kraj i Čekaonica uvrštene su 2008. i 2010. godine u uži izbor na Natječaju za dramski tekst "Marin Držić" i preporučene za izvođenje hrvatskim kazalištima. Čekaonica je postavljena 2012.

godine u Kazalištu AKO iz Opuzena, te 2014. godine u koprodukciji Tuzlanskog narodnog pozorišta i Akademije dramske umjetnosti u Tuzli. Drama Umri ženski dobila je na Natječaju za dramski tekst "Marin Držić" 2014. godine treću nagradu. Drame su joj u izdanju Hena coma 2014. godine objavljene u knjizi Umri ženski. Njezin roman "A onda je Božo krenuo ispočetka" 2015. godine ušao je u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost.

Zanimljive biografije novih gošća Ženske priče, osigurat će još jednu nezaboravnu Žensku priču.

Dođite i uživajte na još jednoj Ženskoj priči uz Ankicu Tomić, Marinu Vujčić i šarmantnu, nasmijanu i uvijek inspirativnu voditeljicu Marijanu Perinić. I u travnju, mjesecu proljeća, uživat ćete u ženskim pričama te imati priliku kupiti njihove knjige po izuzetno povoljnim cijenama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene