Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Žene u crnom' položile vijenac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti državnih i ostalih izaslanstava vijenac je podno spomen-obilježja položilo i izaslanstvo srbijanske nevladine organizacije "Žene u crnom" koja okuplja žene iz Beograda i 20-ak srbijanskih gradova.

Prema riječima članice te organizacije Vere Vujošević, izaslanstvo je došlo u Vukovar kako bi hrvatske majke zamolile za oprost. "Žene u crnom", rekla je, u proteklih petnaest godina zauzimale su se za kažnjavanje zločina počinjenog nad Vukovarom i drugim gradovima i mjestima.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

"Postoji i ona Srbija koja se ne slaže s onim što je ovdje i drugdje činjeno", poručila je.

U priopćenju koje su "Žene u crnom" uoči današnjeg dolaska u Vukovar jučer objavile u Beogradu ističe se da se s tugom i osjećajem posramljenosti sjećaju tragedije Vukovara, koja je svoju kulminaciju doživjela upravo prije 15 godina.

"Sjećamo se prvog u nizu velikih i neoprostivih zločina koji su
počinjeni u naše ime. Sjećamo se, znajući da je zlo krenulo iz
Beograda", navele su "Žene u crnom". Istaknule su da su od samog početka ratnog nasilja upozoravale "na zločinački karakter Miloševićeva režima, vodstva Srpske pravoslavne crkve i velikosrpskih ideologa iz SANU", te da se i danas suprotstavljaju "dominantnoj tendenciji" zaborava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene